A brazil Globo biztosan közvetít élőben a foci VB-ről 4K-ban

1. Oldal

A legnagyobb brazil TV műsorszolgáltató hálózat Rio de Janeiróban felállított kültéri képernyőkön teszi majd nézhetővé az idei FIFA labdarúgó VB döntőjének és két további mérkőzésének Ultra HD közvetítését.

A Bloomberg beszámolója szerint, a Globo Comunicacao & Participacoes SA (Globo) brazil TV műsorszolgáltató hálózat, a Sony és a FIFA együttműködésével azon munkálkodik, hogy a foci VB 4K UHDTV közvetítésével „felvillantsa a televíziózás jövőjét” a szurkolók számára.

Sony_FIFA_VB_UHD_TV.jpg
Ahogy arról már beszámoltunk, a döntő mellett két további mérkőzésről lesz UHDTV közvetítés. A TV hálózat műszaki vezetője, Manuel Marino telefoninterjúja szerint, ezeket teszik majd nézhetővé. A Globo 165 centis (65 inch) képernyőket állít majd fel Rio de Janeiro buja botanikus kertjéről elnevezett Jardim Botanico negyedében a mérkőzések 4K közvetítéséhez.

Arról egyelőre továbbra sem tudni, hogy más további műsorszolgáltatók élőben továbbítják-e majd a mérkőzések UHD közvetítését.

Kapcsolódó linkek:

A foci VB-ről 8K felvétel is készül
Nemcsak a foci VB döntőjéről lesz UHDTV közvetítés
M4K néven Ultra HD TV tesztadást indíthat az MTVA
Tíz év mire az Ultra HD elterjedté válik egy elemzés szerint
Milyen is lesz az Ultra High Definition TV azaz UHDTV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .