Nemcsak a foci VB döntőjéről lesz UHDTV közvetítés

1. Oldal

A FIFA és a Sony bejelentése szerint a 2014-es labdarúgó-világbajnokság döntője mellett az egyik nyolcad és az egyik negyed döntőről is lesz UHDTV közvetítés, és ebből készül majd a hivatalos 2014 FIFA World Cup film is.


Alig több mint két hónap múlva kezdődik a 2014-es FIFA Labdarúgó-világbajnokság Brazíliában, ami az új UHDTV televíziós technológia tesztelése miatt fontos esemény lesz a műsorkészítők, terjesztők és szolgáltatók számára egyaránt.

Sony_FIFA_VB_UHD_TV.jpg
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a FIFA Konföderációs Kupa sikeres kísérleti 4K közvetítését követően a VB döntőről biztos lesz UHDTV közvetítés.

A FIFA és a Sony múlt heti bejelentése szerint három mérkőzésre bővül a sportesemény 4K Ultra HD felbontású közvetítése, és a hivatalos 2014 FIFA World Cup film is azokból a Sony 4K technikájával készített felvételekből áll majd össze, amiket ezeken a meccseken rögzítenek. A július 13-i döntőn kívül tehát készül UHDTV közvetítés a június 28-ai egyik nyolcad döntőről és a július 4-ei egyik negyeddöntőről is.

Az még nem dőlt el, hogy a meccsek UHDTV közvetítései élőben eljutnak-e a nézőkhöz a műsorszolgáltatók közvetítési vonalain keresztül, de az biztos, hogy a FIFA 4K online platformján keresztül elérhetőek lesznek a bajnokság végét követően éppúgy, ahogy a belőlük összevágott hivatalos 2014 FIFA World Cup film is. Ezeknek a 4K/60p tartalmaknak a promóciós előzetesei minden bizonnyal láthatóak lesznek a Sony bemutatótermekben kiállított BRAVIA 4K Ultra HD TV-ken, de elképzelhető, hogy az ilyen készülékkel rendelkezők is megnézhetik majd azokat.

Kapcsolódó linkek:

Az első Ultra HD set-top box-ok egyike a ZTE-től
M4K néven Ultra HD TV tesztadást indíthat az MTVA
Tíz év mire az Ultra HD elterjedté válik egy elemzés szerint
A 2014-es FIFA VB döntőről biztos lesz UHDTV közvetítés
Sikeres a Sony kísérleti 4K sportközvetítése
Milyen is lesz az Ultra High Definition TV azaz UHDTV
Elkerülheti-e a 4K Ultra HD TV a 3D TV sorsát?
BBC és Sony kísérleti UHDTV közvetítés Wimbledonból
SES: lezajlott az első műholdas HEVC kódolt Ultra HD adás
UHDTV közvetítés is lesz a 2014-es FIFA VB-ről
Ultra HDTV DVB-T2 tesztadás Barcelonában
Hétmillióra nőhet az Ultra HD TV-k eladása 2016-ra
Japán a 2014-es foci VB-vel kezdi az UHDTV műsorsugárzást

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .