Kétszer annyi PS4 és Xbox One fogyott eddig, mint elődeikből

1. Oldal

Az NPD szerint, a 6 hónapja kapható PlayStation 4 és Xbox One konzolokból több mint kétszer annyit adtak el, mint a PS3 és az Xbox 360 játékgépekből, mikor azok fél éve voltak a piacon.
Sok éve már, hogy a PlayStation 3 és az Xbox 360 piacra kerültek, de tavaly év végétől már az új generációs PS4 és Xbox One konzolok a vásárlók kedvencei. Az utóbbiakból eddig több mint kétszer annyit adtak el az Egyesült Államokban, mint az előzőekből ugyanannyi idő alatt.

Sony_PS4_DUALSHOCK 4.jpg
A Sony különösen agresszív marketinggel és sokkal több országban – így hazánkban is – kínálja már a PS4-et, mint a Microsoft az Xbox One-t. Az NPD adatai szerint, a PS4 azonban jobban fogyott az elmúlt négy egymást követő hónapban az USA-ban is, mint az Xbox One. Az eddigi hat hónap alatt 7 millió PS4 és 5 millió Xbox One konzol talált vevőre.

Xbox_One.jpg
A Microsoft hátránya behozatalára most azt tervezi, hogy elkezdi 100 dollárral (kb. 22.000 Ft) olcsóbban, tehát a PS4-el azonos áron kínálni az Xbox One-t, de a Kinect mozgásérzékelő és beszédfelismerő interfész nélkül. Szeptembertől pedig 26 további országban, így hazánkban is kapható lesz az Xbox One.

Az új konzolok megjelenése előtt sok iparági szakértő arról spekulált, hogy leáldozóban van ezeknek a játékgépeknek, miután játszani okostelefonon, táblagépen, Smart TV-n és más eszközökön is lehet már. Úgy tűnik ez egyelőre még nem következett be. Ráadásul mivel Kína is feloldotta a játékkonzolok tilalmát, így egy új és hatalmas piac nyílik meg előttük.

A Sony nemrégiben bejelentette az online PlayStation Now játékszolgáltatás elindítását, amiről a játék bitfolyama közvetlenül TV-re, táblagépre, PC-re juttatható el. A PlayStation tehát egy játékplatform lesz és nemcsak egy konzol.

Kapcsolódó linkek:

Az Xbox One és a PS4 sem játszik le Blu-ray 3D-t
PlayStation 4: december 13-tól idehaza is kapható 127.990 Ft-ért
A PS4 és a 100 euróval drágább Xbox One is karácsonyra jön
Xbox One: mi van a csomagban és miért kell még fizetni?
A PlayStation 3 és az Xbox 360 HD-DVD egység nagyhete
Versenyben a HD lejátszás alkalmas PlayStation 3 és Xbox 360 játékkonzolok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .