A DivX TV Európában is színre lép

1. Oldal

A DivX az Egyesült Államok után nagy tervekkel készül terjeszkedni Európában is video-on-demand (VOD) műsorkölcsönző szolgáltatásával.

A leginkább videó tömörítő eljárásáról ismert DivX, amelyet a múlt hónapban vásárolt fel a különböző médiaszoftvereket kínáló Sonic Solutions egyre több tartalomszolgáltatóval és terjesztő partnerrel kerül kapcsolatba illetve állapodik meg a nagyobb európai országokban.

A cég a közelmúltban egyezett meg a Media Markt német elektronikai üzletlánccal filmek és tévéműsorok VOD terjesztésére. Malakiás Bierstein a DivX európai ügyvezető igazgatója pedig azt nyilatkozta, hogy hasonló megállapodásra törekszik a Tesco-val vagy a Dixons-al az Egyesült Királyságban.

DivX_TV.jpg
Jelenleg a DivX TV csak az Egyesült Államokban elérhető. A flash alapú alkalmazás internetes tartalmakat szállít közvetlenül a fogyasztók TV készülékeire vagy a Blu-ray lejátszóira, és a tartalomszolgáltató partnerek között olyan nagy nevek szerepelnek, mint az AOL, a CNET és a Blip.TV. Az alkalmazás beépült az USA-ban forgalmazott LG 500-as sorozat Blu-ray lejátszókba.

„A DivX TV előnye, hogy a felhasználónak nem kell a tartalom megtekintéséhez számítógépet bekapcsolni, a képernyőn megjelenő menü könnyen kezelhető, és az extra csatornák hozzáadása egyszerű” állítja Bierstein. Azt is hozzátette: „Megkeressük az összes nagy TV gyártót annak érdekében, hogy a DivX TV alkalmazást hozzáadják termékeikhez. Előnyünk, hogy hét év tapasztalatunk van abban, miként építsük be technológiánkat más eszközökbe.”

A VOD szolgáltatás bővítése mellett a cég a DivX filmek lejátszását is tovább szorgalmazza azon a nagyszámú készüléken, amelyek meglévő tömörítési technológiáját használják. Állításuk szerint a hollywoodi filmek több mint 60 százaléka elérhető DivX formátumban és 350 millió DivX tanúsítvánnyal rendelkező készüléket adtak el eddig világszerte.

A DivX tömörítés jelenleg négyféle változatban áll rendelkezésre: szabvány DivX (.avi), DivX Plus „DVD-szerű” szolgáltatásokkal, DivX HD (akár 720p/1080p felbontással) és DivX Plus HD (MKV/H.264) a végső Blu-ray szerű élményhez.

Kapcsolódó linkek:

Végre hollywoodi filmek másolhatóak lemezre legálisan
LG BD390: az egyik első DivX HD-t is kezelő Blu-ray lejátszó
DivX: az első minősített HDTV-ket a Panasonic gyártja
DivX: három Pioneer Blu-ray lejátszó is megkapta a minősítést

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .