A Hitachi is kiszállni készül a plazma üzletből?

1. Oldal

A Hitachi Ltd a veszteséges síkpaneles TV üzlet átszervezéseként fontos plazmapanel alkatrészeket vásárol majd a Panasonic márkát gyártó Matsushita-tól.
Hitachi_logo.jpgÚgy tűnik a Hitachi lehet a következő cég, mely felhagy a plazma TV gyártással, sőt talán teljesen kiszáll a TV üzletből. A cég számára veszteséges a síkpaneles TV biznisz, és egyre erősödő árversennyel kell szembenéznie. A cég jelenleg 7,5%-os piaci részesedéssel rendelkezik a plazma TV piacon a DisplaySearch piackutató szerint.

A Hitachi a plazma TV-k nagyon fontos alkatrészét a legyártott üveg hordozópanelt a Matsushita-tól fogja vásárolni. Az üzlettel a Matsushita egy fontos vásárlót biztosít a jövő évben felépülő plazmapanel és TV gyártó telephelyén előállított termékeknek, ugyanakkor néhány elemző úgy véli, ez a lépés vezethet végül oda, hogy a Hitachi kiszáll a TV üzletből.

A legutóbb a Philips jelentette be, hogy a jövőben nem kínál plazma TV-t miután kivonult az észak-amerikai TV üzletből, és a JVC is felhagy a TV gyártással Japánban. A költségcsökkentés volt a célja annak a Pioneer és a Matsushita közötti megállapodásnak is, mely szerint jövőre már az utóbbi gyártja a közös technológiai fejlesztéseket tartalmazó plazmapaneleket.

A Hitachi gyártási kapacitásai változatlanok, mivel eladásaik az USA-ban és Európában is akadoznak. A cég 40 milliárd jen (kb. 61 milliárd Ft) amortizációs veszteséget fog elkönyvelni jelenlegi panelgyártó üzemein. A Hitachi Plasma Display Ltd.-nél ugyanakkor tovább folytatják az áramköri lapok gyártását.

A Hitachi és a Matsushita már egy ideje együttműködik LCD panelek előállításában, és utóbbi idén szerzett többségi részesedést a Hitachi csoporthoz tartozó IPS Alpha Technology Ltd-ben.

Kapcsolódó linkek:

Philips: kiszállás a plazma üzletből 2009-től?
A Pioneer és a Matsushita megállapodott a plazmapanel üzletről
JVC: a veszteségek miatt a TV üzlet átalakítása várható
Philips: kivonulás az észak-amerikai TV üzletből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .