A Pioneer és a Matsushita megállapodott a plazmapanel üzletről

1. Oldal

A Pioneer Corporation és a Panasonic márkáról ismert Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. cég vezetői közös sajtókonferencián jelentették be, hogy alapvető megállapodásra jutottak egy átfogó PDP üzleti szövetségről.
A megállapodás főleg a kutatásfejlesztésre valamint a PDP (plazmaképernyő panel) és más modulok stratégiai gyártására és szállítására vonatkozik. A két cég valamikor 2008 májusában tárgyalja meg a további részleteket, és a PDP üzleti szövetség formális megállapodását is ekkor kötik meg.

KURO_NeoPDP.jpg
A Pioneer és a Matsushita hisznek benne, hogy az átfogó szövetség fontos szinergiahatást idéz majd elő a két cég PDP technológiáinak integrációja által. Ezek egyike a magas fényhatásfoka, kontrasztja és szuper-vékony formaterve révén elismert Pioneer KURO technológia, a másik a NeoPDP, a Matsushita magas hatásfokáról ismert saját technológiája, melyet a VIERA plazmaképernyők következő generációjának evolúciós technológiájaként fejlesztettek ki. Környezetbarát és teljesítményben képminőségben kiemelkedő PDP-k és modulok fejlesztésével a Pioneer és a Matsushita hozzájárulhat a plazma TV-k további növekedéséhez a síkpaneles TV-k piacán.

PDP_celok.jpg
A sajtótájékoztatón elhangzottak alapján a két cég olyan korszerű PDP technológián dolgozik, melynek teljesítményfelvétele 1/3-a a jelenleginek, feketeszintje zéró, így kivételesen magas kontrasztarány elérésére képes, és rendkívül vékony készülék gyártását teszi lehetővé. Egy ilyen tökéletes plazma megvalósítása, kifejlesztése 2010-re várható.

PDP_utemterv.jpg
A Matsushita a Pioneer-al együttműködésben fejleszti ki és gyártja majd a PDP-ket és modulokat erre koncentrálva technológiai lehetőségeit. A tervek szerint a Matsushita ezeket az újonnan fejlesztett PDP-ket és modulokat időben fogja szállítani a Pioneer új, 2009 őszétől kapható plazma TV-inek megjelenéséhez. PDP technológiáik integrálását előmozdítva és azonos PDP-ken osztozva a Pioneer és a Matsushita igyekszik növelni a panelfejlesztés és gyártás hatékonyságát, valamint a költségek tekintetében javítani versenyképességüket a síkpaneles TV-k piacán.

A panelek méretét tekintve a két cég még egyeztet a részletekről, figyelembe véve a fogyasztók igényeit, a piaci versenyképességet és a Pioneer által jelenleg kínált panelméreteket.

A Pioneer és a Matsushita saját képfeldolgozó technológiáikat valamint az üzleti szövetség előnyeit kihasználva folytatják tovább majd plazma TV-ik szállítását a világszerte növekvő fogyasztói igények kielégítésére. A Pioneer KURO továbbra is prémium márka marad minden bizonnyal ehhez illeszkedő árszinttel.

A megállapodás érdekes adaléka, hogy a közeljövőben megjelenő Sharp panelekre épülő KURO LCD TV-k mellett a Pioneer úgy tűnik, hozzáfér majd a Panasonic, Canon és Hitachi IPS LCD technológiájához is.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: LCD TV és 1080p vetítő a KURO termékválasztékban
Pioneer: új, G9-es KURO plazma TV-k még mélyebb feketékkel
Pioneer: továbbra is a legjobb plazma TV-k gyártása a cél
Pioneer: hivatalos a cég képernyőüzleti tevékenységének átstrukturálása
CES 2008: Pioneer KURO koncepciópanelek
A Pioneer és a Sharp összefog

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .