Panasonic: tavaszi termékbemutatón az új DVD házi-mozi rendszerek

1. Oldal

A Panasonic hazai hivatalos képviselete kétnapos rendezvényen mutatta be az idén megjelenő termékújdonságokat. Az alábbi rövid áttekintés az új DVD házi-mozi rendszerek fontosabb tulajdonságait foglalja össze.
Az új Panasonic DVD házi-mozi rendszerek közül az SC-PT850, SC-PT550 és a vezeték-nélküli hátsó hangsugárzó összeköttetésű SC-PT350W VIERA LINK kompatibilisek. Vagyis ezeket az új házi-mozi rendszereket HDMI csatlakozón keresztül összekötve egy VIERA plazma vagy LCD TV-vel az otthoni szórakoztatás igazán könnyen kezelhetővé válik. TV nézés közben a VIERA készülék távirányítóját használva kapcsolható be a házi-mozi rendszer, és indítható a DVD lejátszás. Vagy ha egy Panasonic HD videokamera csatlakozik HDMI kábelen keresztül a VIERA TV-hez, a távirányítóval olyan összetett funkciókra is képes, mint a kamera hangsávjának lejátszása a házi-mozi rendszer hangsugárzóin keresztül térhatású hanggal.

SC-PT550
SC-PT550


Az SC-PT850, SC-PT550 és SC-PT350W HDMI kimenetükön képesek 1080p videojel formátumra felskálázni a szabvány DVD-k képét. Ezenkívül van SCART és komponens videokimenetük, mely utóbbin igen korszerű, PAL/NTSC 4:4:4 jelfeldolgozású progresszív képfrissítésű videojel is kinyerhető (a videó D/A konverzió 108MHz/12-bites), továbbá optikai digitális bemenetük, egy előlapi és egy további audiobemenetük, valamint egy USB csatlakozójuk, melyen keresztül MP3, WMA, JPEG és MPEG4 fájlok játszhatóak le.

SC-PT350W
SC-PT350W


A digitális erősítővel előállított összesen 660W (DIN) teljesítményű SC-PT850 mellé négy, három módon (padlóra, polcra és falra) elhelyezhető torony hangsugárzó jár, melyek beállítását automatika segíti. A szintén 660W-nyi (DIN) digitális erősítőteljesítményű SC-PT550 két frontsugárzója ugyancsak a háromféleképp használható torony hangsugárzó. A 280W-os (DIN) SC-PT350W pedig vezeték-nélküli kapcsolatot kínál a főegység és a hátsó surround hangsugárzók között. Mindhárom új házi-mozi rendszerhez kéthangszórós center hangsugárzót csomagolnak.

A beépített Dolby Pro Logic II, Dolby Digital és DTS dekódolással megvalósított DVD lejátszás mellett egy Super Surround elnevezésű eljárással teremthető térhangzás nem lemezről származó zenéhez vagy filmhez. Van center fókusz és dialógus kiemelő funkció, négyféle hangszínbeállításból lehet választani, és négy lépésben a távirányítóról állítható be a mélysugárzó hangereje is.

Az SC-PT850, SC-PT550 és SC-PT350W házi-mozi rendszerekkel lejátszható lemez- és fájlformátumok: DVD-Audio, DVD-Video, DVD-RAM, DVD-R/RW, DVD-R (Dual Layer), +R/RW, +R (Double Layer), SVCD, Video CD, CD, CD-R/RW, HighMAT (Level 2), WMA, MP3, JPEG, MPEG4 és DivX.

Két további kedvezőbb árú DVD házi-mozi rendszer is szerepel a Panasonic idei kínálatában, az SC-PT250 és SC-PT150, melyekről egyelőre csak azt tudni, hogy csakúgy, mint a drágább modellek magyarnyelvű menüvel rendelkeznek.

A termékbemutatón szó esett egy prémiumkategóriájú, PC kompatibilis, merevlemezes Jukebox, azaz zenegép funkciójú házi-mozi rendszerről is, aminek egyelőre csak a típusszáma ismert: SC-PTX5.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: tavaszi termékbemutatón az új DVD lejátszók/felvevők
Panasonic: termékbemutatón a 2007-es VIERA plazma és LCD TV-k (Videó)
Panasonic DMP-BD10 Blu-ray lejátszó: kedvezőbb ár és firmware frissítés
Panasonic: a 2007-es LCD TV-k
Panasonic: a 2007-es plazma TV-k

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .