A Japan Display is OLED kijelző gyártásba kezd 2018-ban

1. Oldal

A Sony, a Toshiba és a Hitachi által alapított Japán Display Inc. 2018-ban OLED képernyőpanelek tömeggyártásába kezd, hogy az addigra megjelenő Apple iPhone-hoz ilyet kínálhasson koreai vetélytársaival versenyre kelve.


A hónapok óta keringő híreszteléseket követően a Reuters híre szerint a Japán Display Inc. megerősítette, hogy 2018-ban OLED képernyők gyártásában kezd, amiket feltehetően az akkor megjelenő új iPhone-ba is beépíthetnek. Takimoto Akio a cég kutatóközpontjának vezetője azt nyilatkozta, hogy: „Az OLED képernyők fejlesztésében fejlett vékonyréteg-tranzisztoros technológiánk előnyeit használjuk ki.”

Japan_Display_OLED.jpg
A 2012-ben a Japan’s Innovation Network Corp (INCJ) állami hátterű alap befektetésével a Sony, a Toshiba és a Hitachi közös vállalataként alapított Japán Display Inc. már évek óta végez OLED kutatásokat.

A jelenleg elsősorban telefonokhoz és táblagépekhez használatos kis- és közepes méretű képernyőpanelekre koncentráló Japán Display Inc. most is szállít az Apple okostelefonjaihoz képernyőket, és reméli, hogy erre a 2018-ban megjelenő „iPhone 8”esetében is lehetősége lesz.

Ugyanerre számít azonban az OLED gyártási kapacitásaikat jelenleg felfuttató Samsung és LG is, melyek közül az utóbbi nemrég jelentette be, hogy 2.500 milliárd Ft-os beruházással új OLED gyárat épít.

A bejelentéshez tartozik, hogy a Japán Display Inc. legnagyobb részvényese az Innovation Network Corp (INCJ) arról tárgyal, hogy befektetne a komoly pénzügyi válságban lévő Sharp-ba, és egyesítené annak képernyőrészlegét és a Japán Display-t. A többek között az iPhone és iPad készülékeket is gyártó tajvani Foxconn is ajánlatott tett azonban a Sharp-ra, hogy megszerezhesse annak display technológiáit.

Hogy mindezek elvezetnek-e oda, hogy 2018-tól a Japán Display Inc. esetleg OLED TV-kben is használható képernyőpaneleket is gyárt-e majd, az még kérdés.

Kapcsolódó linkek:

LG: 2.500 milliárd Ft-os beruházással épül az új OLED gyár
OLED: japán iparági összefogással alakul meg a JOLED Inc.
OLED TV: a Panasonic is felhagy az OLED TV üzlettel?
Vége a Sony és a Panasonic OLED partnerségének

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .