LG: 2.500 milliárd Ft-os beruházással épül az új OLED gyár

1. Oldal

Az LG megerősítette, hogy hatalmas összegű befektetéssel a már meglévő üzeme mellé kívánja felépíteni a világ legfejlettebb OLED gyárát, ami a legkülönbözőbb méretekben lesz képes OLED képernyőket előállítani.


Az LG jelenleg az OLED képernyőket P9 megjelölésű üzemében gyártja az észak-koreai határhoz közeli Paju városában. A cég az évek során fokozatosan növelte az üzem kapacitását és mostanra lehetővé vált az olcsóbb 4K felbontású TV-k előállítása.

Az LG most megerősítette, hogy egy másik gyárat épít Pajuban, aminek költsége körülbelül 10.000 milliárd won (kb. 2.500 milliárd Ft) lesz mire befejeződik. Az új P10 jelzésű gyár már úgymond 9. generációs lesz. Ez azt jelenti, hogy a gyártósor 9G méretű hordozófelületet fog feldolgozni. A 9G szubsztrátumok főleg a TV gyártásban kerülnek felhasználásra, és a gyártó szerint „ultra-nagy méretű” OLED képernyők előállítását teszik majd lehetővé. A cég jelenlegi legnagyobb OLED képernyője 195 cm (77 inch) átlójú. A P10 hajlékony OLED képernyők tömeggyártására is alkalmas lesz okos órákhoz és más termékekhez.

LG_OLED_gyar_Paju.jpg
A gyár nagyjából 14 focipályányi területet foglal majd el és 100 méter magas lesz. A tömegtermelés 2018 első felében indul az új gyárban.

Az LG közleménye így fogalmaz: „Az LG Display P10-es üzembe történő befektetése történelmi beruházás az iparág számára, mivel az nemcsak az OLED piac bővítését segíti, de a jövő display technológiai fejlődését is felgyorsítja. A koreai kormány aktív támogatásával, úgy hisszük a P10-es üzem lesz a világ OLED iparának központja.”

Az LG Gumi városában egy 6. generációs OLED üzemet is felállít hajlékony OLED gyártáshoz kézi készülékekhez és órákhoz.

Néhány nappal az LG bejelentése előtt láttak napvilágot a pletykák az interneten arról, hogy az Apple 2018-tól az iPhone képernyőjénél OLED-re vált. Úgy tartják, hogy az LG ezért döntött a beruházás elindításáról.

Az Apple több mint 200 millió okostelefont értékesít évente, ami azt jelenti, hogy nem kis kihívás az új display technológiára váltás. A Samsung már AMOLED kijelzőket gyárt okostelefonjaihoz, de TV méretű OLED képernyők tömeggyártására még nem képes. Elemzők úgy gondolják, hogy az LG és a Samsung egyaránt szállít majd OLED kijelzőt az iPhone-okhoz. Jelenleg az LG az iPhone LCD kijelzők legnagyobb szállítója, és a cég gyártja az Apple Watch OLED kijelzőjét is.

Kapcsolódó linkek:

LG: óriás OLED képernyő egy dél-koreai reptéren
LG: technikai részletek a 2016-os OLED TV-kről
LG: feltekerhető OLED TV mutatkozik be a CES 2016-on
LG: OLED képernyők a nem is túl távoli jövőnek
LG: információk a 2015-ös OLED TV-k árairól (Frissítve)
LG: a világ első HDR képes 4K OLED TV-je az IFA 2015 kiállításon
LG: bővül az OLED TV kínálat
LG: nagy összegű beruházás hajlékony OLED gyártásba
LG: 65% az UHD OLED panelek gyártási kihozatala, de 85% a cél
Az LG az OLED TV gyártás visszafogására kényszerül

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .