OLED TV: a Panasonic is felhagy az OLED TV üzlettel?

1. Oldal

Meg nem nevezett forrásokra hivatkozó hír szerint a Panasonic a magas gyártási költségek miatt visszavonul az OLED TV üzletből és eladni készül azt, hogy az LCD panelgyártásra fókuszáljon.


Miután a Samsung cáfolta, hogy leállítaná az OLED TV gyártással és a Sony is tagadja, hogy jegelné az OLED fejlesztést most a Kyodo News híreszteli, hogy a Panasonic kivonul az OLED TV üzletből, amit a cég persze nem erősített meg.

Panasonic_4K_OLED_IFA2013.jpg
Az OLED TV panelfejlesztésben példátlan Sony, Panasonic partnerség eredményeként a Panasonic tavaly januárban bemutatta nyomtatással előállított 142 centis 4K OLED prototípus képernyőjét, majd szeptemberben úgy hírlett, hogy jól halad a OLED TV fejlesztéssel. Aztán 2013 végén véget ért az együttműködés, s azóta a két japán cég önállóan folytatja az OLED fejlesztést. A Panasonic néhányszor optimistán nyilatkozott az OLED TV gyártás lehetőségéről tintasugaras nyomtatással.

A hírben hivatkozott, az ügyet ismerő források szerint viszont a Panasonic most már nem vár nyereségességnövekedést az OLED TV-ktől azok magas gyártási költségei miatt. Úgy tűnik, hogy ezt a problémát eddig csak az LG tudta megoldani.

A Panasonic állítólag eladni készül OLED kutatás-fejlesztését és technológiáját a Sony, Toshiba, Hitachi és a japán kormány vegyesvállalatának, a Japan Display-nek, ami a világ legnagyobb okostelefonokhoz és táblagépekhez LCD képernyőket gyártó cége.

A Panasonic döntése mögött is állítólag az a szándék áll, hogy az OLED helyett az LCD panelgyártásra koncentrálhassanak.

Kapcsolódó linkek:

Sony: az OLED helyett a 4K TV-k fejlesztése a cél
LG: a 279 centis OLED TV panelek gyártása sem probléma
OLED TV: a Samsung cáfolja az OLED TV gyártás leállítását
LG: a 2014-es OLED TV kínálatról
Panasonic: a 2014-es tévékínálat immár plazmák nélkül
Panasonic: AX800 és AX900 csúcskategóriás 4K Ultra HD TV-k
Panasonic CES 2014: új 4K TV és megújult okos TV platform
Kevés új OLED TV a CES 2014-en
Vége a Sony és a Panasonic OLED partnerségének
Panasonic: a 4K Ultra HD és az OLED technológiában a jövő
Panasonic: 2013 decemberében leáll a plazma TV gyártás
Panasonic: 4K OLED TV még ebben az évben?
Európában is kaphatóak az első hajlított OLED TV-k
Panasonic: az első OLED TV 2015-ben kerül forgalomba?
Panasonic: 142 centis 4K OLED panel nyomtatással előállítva
Sony, Panasonic OLED partnerség: cél a 2013-as tömeggyártás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .