A legnagyobb kapható LCD TV-t mutatta be a Samsung

1. Oldal

A Samsung 178 centis (70 inch), teljes HD felbontású LCD TV-je a gyártó legkorszerűbb képjavító technológiáit vonultatja fel, és a sötét képrészleteken leszabályozható LED-es háttérvilágítása révén dinamikus kontrasztaránya 500.000:1.
Az LN70F91BD típusjelzésű modell nemcsak a világ jelenleg legnagyobb képméretű, kereskedelemben kapható LCD TV-je, de a 1080p-s felbontású készülék 120Hz képfrissítésű is egyben, és a Samsung helyi fényszabályzású LED-es háttérvilágítása működik benne. Ez utóbbi miatt a gyártó bejelentése szerint a készülék 500.000:1 dinamikus kontrasztarány elérését teszi lehetővé, ami – jelentsen bármit is ez az amúgy a jelenlegi mérőeszközökkel nem igazolható szám – bizonyára kiemelkedő kontrasztot ígér.

A hagyományos hidegkatódos fluoreszcens fénycsövek alkotta háttérvilágítással szemben a LED-es háttérvilágítás fényforrások százaiból áll. A helyi fényszabályzás technológiája lehetővé teszi, hogy csak a képernyőn megjelenő kép világos részletei mögötti fényforrások világítsanak maximális fényerővel, míg a képernyő sötét területei alatt az összes ki is lehet kapcsolva. A kimagasló kontrasztarány mellett a sötét képfelületek világosságcsökkentése a teljesítményfelvételt is nagyjából a felére csökkenti. A LED-es pásztázó megvilágításával, vagyis a LED-ek az emberi szem számára észlelhetetlenül gyors, periodikus kikapcsolásával kiküszöbölhető a mozgó képelemek elmosódása.

178cm_LED_LCD_600px.JPG
A fényes fekete és titán króm keretbe foglalt képernyőjű készülék két hangsugárzóját elrejtették, és egy hátoldali mélysugárzó kelti a méretes képernyőhöz illő hangokat.

Egyelőre csak Dél-Koreában kapható az óriás LCD TV, de a gyártó az év második felében világszerte elkezdi árusítását. Az ára 59 millió dél-koreai won, ami alig valamivel több mint 12 millió Ft, mely összegből akár tíz hasonló képméretű és felbontású mikrodisplay hátulról vetítős TV-t lehetne venni.

Kapcsolódó linkek:

2007. első negyedévében csak az LCD TV-k hoztak több bevételt
LG és Samsung: versenytársakból szövetségesek a japán és kínai riválisok ellen
2006. utolsó negyedéve az LCD TV-k tömeges elterjedését hozta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .