Sony: rövidesen a hazai üzletekben a BDP-S1E asztali Blu-ray Disc lejátszó

1. Oldal

A Sony BDP-S1E mint a gyártó csúcskategóriájú Blu-ray lejátszója új mércét igyekszik felállítani a nagyfelbontású filmek lejátszása és a kezelés egyszerűsége terén.
Heteken belül kapható lesz idehaza is az első Sony Blu-ray Disc lejátszó a BDP-S1E.

A BDP-S1E a Blu-ray lemezek 1.920×1.080 pixel felbontású progresszív képfrissítésű lejátszása mellett a meglévő szabvány DVD-ket is képes 1080p-re felkonvertálni. A 24p „True Cinema” technológiának köszönhetően pedig másodpercenként 24 képkockával, vagyis a film forgatásával és a mozikban történő vetítésével azonos sebességgel és hangzással játszhatóak le a Blu-ray Disc műsoros lemezek.

A BDP-S1E HDMI csatlakozóján keresztül 8 csatornás tömörítetlen, lineáris PCM, valamint Dolby Digital Plus tömörített digitális audiojelet szolgáltat. Az ismertek mellett a lejátszó támogatja a Dolby True HD és DTS HD formátumokat is, de ezeket nem eredeti kódolásukban, hanem feltehetően szintén sokcsatornás PCM illetve analóg 5.1 csatornás jelként adja ki. Az igényes hangminőséget külön hangáramkör, illetve precízen hangolt nagy teljesítményű alkatrészek, merev készülékház, lemezmeghajtó és rezgéselnyelő lábazat biztosítja.

A kamerákban használatos AVC-HD lemezekre rögzített felvételek lejátszásakor a hagyományos sRGB-hez viszonyítva közel kétszer nagyobb színtartomány jeleníthető meg az „x.v.Color” – a Sony által átvett xvYCC – színkódolási szabvány alkalmazásával. A BDP-S1E az említett lemezek lejátszását és a színkódolási szabványt is támogatja. Az eddig említetteken kívül a lejátszó elboldogul a CD és az írt DVD±R/±RW lemezekkel, valamint az utóbbiakon tárolt MP3-as hangfájlokkal és JPEG képekkel is.

A BD-Java interaktív funkciók támogatottságáról pontos információk még nem ismertek, de kép a képben nincs, és hálózati csatlakozás sincs, így a BD Live interaktív szoftver nem működhet a BDP-S1E-n.

A „Sony BRAVIA Theatre” koncepció szerves részeként a BDP-S1E is egyetlen távkezelő, egyetlen gombnyomásával kezelhető, egy a HDMI csatlakozón keresztül összekötött, és kompatibilis BRAVIA televízió valamint vevőerősítő alkotta rendszerben. A „BRAVIA Theatre Sync” funkció pedig szükségtelenné teszi a többféle menü bonyolult és időigényes kezelését.

Sony_BDP-S1_kicsit oldalt.jpg
A BDP-S1E hátlapján az említett HDMI csatlakozó és 5.1 csatornás analóg audiokimenet mellett komponens (Y/Pb/Pr), S-Video és kompozit videokimenet, optikai és koaxiális digitális, valamint kétcsatornás analóg audiokimenetek is van.

Az exkluzív külsejű, elegáns alumíniumház és a speciális bevonattal ellátott üveg előlap, mely a lejátszás elindításáig sötétkék fénnyel világít bizonyára sokakat kápráztat majd el, de ez kell is, ha valaki meg akarja győzni magát, hogy a BDP-S1E megéri az árát. A legfrissebb információk szerint a lejátszó 260.000 Ft-ba kerül majd, de ezért az árért minden vásárló ajándékban megkapja majd a legújabb James Bond film a Casino Royale Blu-ray lemezét.

Kapcsolódó linkek:

Sony: az új, BDP-S300 asztali Blu-ray lejátszó már olcsóbb lesz, mint a PS3
PlayStation 3: már letölthető az új 1.80-as rendszerszoftver frissítés
Továbbra is 1:2 a legolcsóbb HD DVD és Blu-ray lejátszók áraránya
Pioneer: BDP-LX70 csúcskategóriás Blu-ray lejátszó az európai piac számára
A PlayStation atyjának távozásáról (Kommentár)
A Blu-ray Disc lemezek eladása átlépte az egymilliót
Panasonic DMP-BD10 Blu-ray lejátszó: kedvezőbb ár és firmware frissítés
A Blu-ray és HD DVD lejátszók árcsökkenése a DVD-két követi
Több lehetőséget kínáló Blu-ray lejátszók novembertől
Sony: bejelentés egy új, olcsóbb Blu-ray lejátszóról
Sony: a BDP-S1 Blu-ray Disc lejátszó végre kapható

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .