Microsoft Xbox SmartGlass: a platformközi alkalmazás

1. Oldal

A Microsoft nemrég bemutatott új „Xbox SmartGlass” technológiájának alkalmazásával bármely okostelefon vagy táblagép második képernyőjén vezérelhető a játék illetve az, hogy mit és mely eszközön akarunk nézni illetve hallgatni.


A Microsoft ismét jelentős innovációval bővíti az otthoni szórakoztatás központjának szánt Xbox platform szerepét a cég ökoszisztémájában. Az újdonság elnevezése „Xbox SmartGlass”. Ez olyan alkalmazást kínál okostelefonokhoz és táblagépekhez, amivel az Xbox konzolhoz csatlakozó TV képernyője mellett a mobileszközök másodlagos képernyője egy sor lehetőséget nyit a szórakoztató tartalmak, a játékok és az Internet interaktív kezelésére illetve azok még élvezetesebbé tételére.

Xbox SmartGlass.jpg
Az „Xbox SmartGlass” alkalmazás, ami Windows 8-as táblagépeken illetve Windows Phone mobil telefonokon, valamint Apple iOS és Android platformokon is fut majd, lehetővé teszi az Xbox 360 másodlagos vezérlését. A mobilkészülékek érintőképernyőjét kihasználva valamint a Kinect mozgásérzékelős eszközhöz hasonlóan akár parancsszavakkal is lehetséges az interaktív vezérlés, de a másodlagos képernyő a tartalom ide-oda átvitelét is megengedi. Például, ha egy filmet nézünk mobilkészülékünkön, hazaérve folytathatjuk azt az Xbox 360-hoz kapcsolódó TV-n, miközben a mobil képernyőjén hasznos információkat olvashatunk az éppen nézett tartalomról. Mindez fordítva lehetséges, a TV-n nézett filmet tovább nézhetjük az otthonról magunkkal vitt táblagépen. A játékok kezelésében is új utat nyit a másodlagos képernyőn megjelenő intelligens extra funkciók használata, és a konzolról eddig hiányzó, de rövidesen elérhető „Internet Explorer for Xbox” teljes értékű internetes böngészést is nagyban megkönnyíti majd az „Xbox SmartGlass” technológiája, feleslegessé téve a billentyűzet használatát.

Az Xbox-on már jó ideje elérhető és egyre bővülő online tartalomkínálat mellett az „Xbox SmartGlass” tulajdonképpen egyfajta válasz a Microsoft részéről a jelen és a jövő okostévé platformjaira. A technológia 2012 őszére lesz elérhető feltehetően XBox Live előfizetéshez kötve.

HTMLON
HTMLOFF

Kapcsolódó linkek:

Microsoft: jön az Xbox 360 Slim és a Kinect vezérlőrendszer
Rövidesen 1080p letölthető tartalmak az Xbox Live-on
Microsoft: új Xbox360 interfész és további Xbox Live letölthető tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .