Xbox One: mi van a csomagban és miért kell még fizetni?

1. Oldal

A Microsoft Xbox One kicsomagolását bemutató videóból többek között kiderül, hogy milyen csatlakozói vannak játékkonzolnak, és az is tudható már, hogy mennyit kell fizetni az online szolgáltatásokat és funkciókat kínáló Xbox Live Gold tagságért.


A Microsoft Xbox One házi szórakoztatórendszerről tudható meg néhány további fontos részlet az alábbi „kicsomagolós” videóból.

HTMLON
HTMLOFF
A videóból kiderül, hogy a három 3.0-ás USB port, a HDMI be- és kimenet, az optikai (SPDIF) audiokimenet valamint a mellékelt mozgás- és hangérzékelő Kinect 2 csatlakozója mellett a konzolnak van egy infravörös (IR) jelismétlő kimenete is. Ez azt jelenti, hogy a Kinect 2 úgy működhet, mint egy „IR blaster”, azaz mozgásérzékeléshez használt infravörös „szonár” vevőivel érzékeli a távirányítók jeleit, amit aztán az említett kimenethez csatlakoztatott jeladón továbbíthat a megfelelő készülékekhez.

Van ezek mellett a konzolnak Ethernet hálózati csatlakozója, és mellékelnek hozzá egy fejbeszélő készletet valamint egy hangsúlyozottan 4K kompatibilis HDMI kábelt is.

Ahogy a Sony a PlayStation Plus, úgy a Microsoft az Xbox Live Gold tagsághoz köti az online többszereplős játékok, a prémium tartalomszolgáltatások és az Internet Explorer webes böngészés elérését. Szintén csak a tagdíjat fizetők használhatják az olyan funkciókat mint a Skype videó csevegés, a lejátszott játék rögzítése és megosztása másokkal („Game DVR”), valamint a tartalomfogyasztási szokásokat analizáló „OneGuide” és a tökéletes játszótársakat összehozó „SmartMatch” szolgáltatások.

Az Xbox Live Gold tagság éves díja 15.000 Ft.

Kapcsolódó linkek:

A PS4 és a 100 euróval drágább Xbox One is karácsonyra jön
Microsoft Xbox One: a mindentudó házi szórakoztatórendszer
Sony: itt a PlayStation Plus előfizetés
Microsoft Xbox SmartGlass: a platformközi alkalmazás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .