A Samsung után az LG is leáll a Blu-ray/HD DVD kombi lejátszók gyártásával

1. Oldal

Ahogy az a formátumháború befejeződésével várható is volt a Samsung és az LG Electronics is beszünteti a Blu-ray és a HD DVD lemezeken megjelenő filmeket egyaránt lejátszó úgynevezett kombi készülékek gyártását.

„Ez év februárja óta nincsenek gyártásban a HD DVD és a Blu-ray nagyfelbontású lemezek lejátszását egyaránt támogató kombó lejátszók” mondta el Samsung szóvivője a Korea Times-nak. Azt is hozzátéve, hogy a cég „gyors” döntését ebben az ügyben az év elején a következőgenerációs tárolóeszközökkel kapcsolatos üzleti körülményekben beállt drámai változás – magyarán a formátumháború eldőlte – indokolta.

samsung_bd-up5000.jpg
A múlt év végén kezdte meg az USA piacán a Samsung BD-UP5000 kombi HD lemezlejátszója forgalmazását, amely így csupán néhány hónapig volt kapható. Hogy mindez pontosan milyen pénzügyi veszteséget okozott a cégnek, azt még mindig nem tudni.

A HD DVD-hez legtovább lejátszót kínáló LG Electronics is követi helyi riválisát, és bízik benne, hogy a Blu-ray üzlet sokkal gyümölcsözőbb lesz a cég számára.

„Valóban, nagyon nehéz döntés számunkra a kombik gyártásának megszakítása, mindazonáltal le fogjuk állítani a Super Blu sorozat termelését ez év második felétől” mondta az LG Electronics szóvivője.

lg-bh200.jpg
A 2007-es Las Vegas-i CES-en mutatta be az LG ambiciózus többformátumú BH100 Super Blu lejátszóját, melyet még tavaly követett az amerikai piacon nagy érdeklődéssel várt BH200 Super Blu készülék.

Az említett készülékek nem arattak üzleti sikert, mivel a két formátum küzdelme során túl magas árukkal nem tudtak beleszólni a Blu-ray és HD DVD asztali lejátszók árversenyébe. A mindkét formátumot lejátszó modellek többe kerültek, mint egy-egy csak Blu-ray és csak HD DVD lemezt lejátszó készülék összesen. Az LG BH200-at idehaza kezdetben 400.000, később 300.000 Ft-ért kínálták, de nem nagyon adtak el belőle.

Kapcsolódó linkek:

Toshiba hivatalos bejelentés: a cég felhagy a HD DVD üzlettel
Samsung: BD-UP5000 Blu-ray/HD DVD kombi-lejátszó csak 2008-tól
LG: jön az új BH200 Blu-ray Disc/HD DVD lejátszó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .