A Toshiba is befektet a holografikus lemezek fejlesztésébe

1. Oldal

A HD-DVD mögött álló Toshiba befektet az Optware által kifejlesztett HVD (Holographic Versatile Disc) technológiába
toshiba_logo_120px.jpg
A Toshiba nemcsak a DVD egyik potenciális utódának tekintett HD-DVD lemezformátum társfejlesztője, de milliós befektetéssel járul hozzá a HVD (Holographic Versatile Disc) fejlesztésébe is. A TheRegister iparági portál szerint a Toshiba, japán bankok és befektetési társaságok összesen 14 millió dollárt fektetnek be az ugyancsak japán Optware holografikus lemezformátumának tökéletesítésébe.

Az Optware holografikus HVD lemeze a ma használatos 12cm átmérőjű DVD lemezzel azonos méretű, de annál akár több mint 200-szor nagyobb kapacitású (1 Terra Byte), és negyvenszer gyorsabb (1Gigabit per másodperc) adatátviteli sebességre lehet képes.

HVD_lemez.jpg
A Toshiba abban érdekelt, hogy mindenekelőtt HD-DVD lemezszabványa valamilyen szinten kompatibilis legyen az új versenytárs technológiával. Ezt fejezte ki Hiroharu Satoh a Toshiba HD-DVD promóciós vezetőjének nyilatkozata: „A HVD a jövő optikai rögzítési médiájának fényes ígérete, mely zökkenőmentes áttérést ígér a vásárlóknak a HD-DVD-ről”

A HVD szabványosítása mögé már fél tucat cég sorakozott fel ez év februárjában megalakítva a HVD Alliance szövetséget. A szövetség az európai ECMA szabványosítási szervezettel együtműködve már dolgozik a HVD-ROM és HVD-RW specifikációján, és szeretné elérni, hogy az ISO nemzetközi szabványosítási szervezet 2006. decemberéig terjessze elő azokat, és 2007.-re már piacra kívánja vinni az első termékeket.

Kapcsolódó link:

Közeleg a holografikus lemezek szórakoztatóelektronikai alkalmazása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .