Hat cég létrehozta a Holographic Versatile Disc (HVD) szövetséget

1. Oldal

A hat cég által letrehozott HVD Alliance” nevű szövetség, az új holografikus lemez piacának megteremtését és a forradalmian új technológia és termék támogatását szolgálja.
HVD_logo.gifA CMC Magnetics Corporation, FUJI PHOTO FILM CO., LTD., Nippon Paint Co., Ltd., Optware Corporation, Pulstec Industrial Co., Ltd. és TOAGOSEI CO., LTD., által létrehozott „HVD Alliance” nevű szövetség, az új holografikus lemez piacának megteremtését és a forradalmian új technológia és termék támogatását szolgálja.

A Holographic Versatile Disc (HVD) tulajdonságairól és működéséről korábban már beszámoltunk „A világ első holografikus lemezre rögzített filmje” című hírünben.

A HVD szövetség tevékenysége most elsősorban arra irányul, hogy teret adjon a technikai kérdések megvitatásának és az információcserének azon lemez-, alapanyag- és készülékgyártók valamint tesztelő cégek számára, melyek egyetértettek a szervezet céljával. A szövetségbe tömörült cégek ez év tavaszára tervezik a „HVD Alliance” hivatalos elindítását.

Már az európai számítógépgyártók szövetsége az ECMA szabványügyi szervezete is foglalkozik az új technológiával, és tavaly év végén jóváhagyta a HVD lemez szabványosításával foglalkozó TC44-es számú technikai bizottság működését, melynek első összejövetelére március elején kerül sor Tokióban. A HVD lemez első javasolt formátumai egy 200 GB-os tokba zárt (kartridzs), egy 100 GB-os ROM és egy 30 GB-os Holographic Versatile Card (HVC) kártya lehetnek. A szabványosítási munka lezárultával, annak eredményeként a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO/IEC) is befogadhatja az új lemezt, és az megkezdheti világhódító útját.

Lehet, hogy mire a Blu-ray Disc és a HD-DVD párharca 2006-ban igazán kezdetét veszi, az első HVD meghajtók már meg is jelennek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .