A Toshiba leállítja az LCD TV-k gyártását Japánban

1. Oldal

A nehézségekkel küszködő japán tévégyártókhoz hasonlóan a Toshiba is igyekszik racionalizálni termelési szerkezetét, most éppen a belpiaci kereslet visszaesése miatt állítja le az LCD TV termelést Japánban, de folytatja azt más gyáraiban.
A márciussal véget ért 2011-es pénzügyi év során a Panasonic, a Sharp és a Sony együttesen mintegy 4.700 milliárd forintnak megfelelő rekordveszteséget szenvedtek el elsősorban TV üzletágukban. A BBC értesülése szerint a nagy japán TV gyártókhoz képes kisebb piaci részesedésű Toshiba is rákényszerül a költségcsökkentésre, ezért és a japán belpiaci kereslet csökkenése miatt befejezi az LCD TV-k gyártását fukayai üzemében. A Toshiba Kínában, Indonéziában, Egyiptomban és Lengyelországban is működtet ugyanakkor LCD TV gyárakat.

A Toshiba azon kevés japán elektronikai cége közé tartozik, amely idén is nyereséges, de ez elsősorban annak köszönhető, hogy a világ második Flash memóriagyártója.

Toshiba_ZL2b.jpg
Egy múlt heti sajtókonferencián a Toshiba vezérigazgatója Sasaki Norio arról is beszámolt, hogy belföldi LCD TV gyára az elmúlt egy évben 50 milliárd jen (kb. 146 milliárd Ft) veszteséget produkált, és 2013-ban 60%-kal csökkentik a Regza LCD TV modellek számát. Kérdés, hogy ennek áldozatul esik-e az 55ZL2 szemüveg nélküli 3D TV is.

Kapcsolódó linkek:

Sony: új stratégia a cég összefogásával és tízezres leépítéssel
Tajvani cégcsoport szerez részesedést a Sharpban
Hat év növekedés után 2011-ben kevesebb TV került piacra
Panasonic: rekordveszteség és átalakuló TV üzletág
IFA 2011: jön a Toshiba szemüveg nélküli 3D TV-je Európába

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .