NHK és JVC fejlesztésű 120 kép/sec Super Hi-Vision vetítő

1. Oldal

Az NHK japán műsorszóró társaság és a JVC Kenwood Corporation közös fejlesztésű Super Hi-Vision projektora másodpercenkénti 120 képkockát tud vetíteni a gyors mozgások pontosabb megjelenítése érdekében.
Az NHK és a JVC közösen fejlesztett Super Hi-Vision projektora tehát a szokványos televíziózásban használatos 60 képkocka/másodperces képfrissítés kétszeresét tudja, ami a gyorsan mozgó képelemek felbontásának megtartása miatt fontos.

NHK_JVC_Super Hi-Vision proj.jpg
Az új projektor három 4K felbontású képmodulátorral és a JVC más vetítőiben is alkalmazott e-Shift technológiával állítja elő a 8K pontosságú képet.

A vetítő mellé az NHK már egy viszonylag kisméretű, mindössze 4kg-os 8K CMOS profi kamerával is rendelkezik. Nemrégiben pedig a japán műsorszóró egy tokiói épület tetejéről sikeresen sugárzott 4,2 kilométer távolságba Super Hi-Vision jelet. Az NHK ehhez két UHF csatornát használt, és az adás kapacitásának optimalizálására ortogonális frekvencia-osztásos multiplex (OFDM) modulációt valamint több-bemenet több-kimenet (MIMO) technológiákat alkalmazott. A hibajavításhoz alacsony sűrűségű paritás ellenőrző kódolást használtak.

A vetítőt és a többi 8K berendezést – köztük a Panasonic közreműködésével kifejlesztett 8K plazma képernyőóriást először május 24-27 között mutatja be az NHK Japánban.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic és NHK 8K felbontású plazma képernyőóriás
Egy lépéssel közelebb az UHDTV megvalósulásához
JVC: új házi-mozi vetítők 4K pontosságú képmegjelenítéssel
IFA 2011: Sharp Super Hi-Vision 8K4K LCD képernyő demó
NHK: teljes HD felbontású 3D videojel-átvitel két jelúton
Sharp: kész a világ első Super Hi-Vision (8K4K) LCD képernyő
JVC: bemutatták a világ első 8.192 x 4.320 pixel felbontású vetítőjét
Itt a 8K felbontású televíziózás az NHK jóvoltából

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .