Acer Aspire iDea 500 médiacenter PC

1. Oldal

Az Acer Aspire iDea 500 médiacenter PC, mely a digitalizálódó szórakoztatóelektronika konvergenciájának gyümölcse, a 2006-os Computex-en Legjobb Választás díjat nyert, ami azt jelzi, hogy jól sikerült termék lehet.
A díjat a Tajvan legjobb tengerentúli IT termékeiből válogató, évente megrendezett Computex Technology Show-n nyert el az Aspire iDea 500, mely egy teljes körű digitális szórakoztató rendszernek tervezett médiacenter PC.

Acer_Aspire iDea 500.jpg
Az Aspire iDea 500 egy olyan számítógép, mely TV adások nézésére, rögzítésére, digitalizált zenék tárolására, meghallgatására, fényképgyűjtemény rendezésére, mutogatására, valamint filmeket letöltésére és megtekintésére született.

A mindössze 430 x 335 x 70 mm-es esztétikus házba valóban csúcstechnológiát építenek. Az Aspire iDea 500 kétmagos Intel Core Duo T2300 processzora 1024 MB DDR2 (2 GB-ig bővíthető) rendszermemóriával Intel Viiv kompatibilis 945GT + ICH7M lapkakészlettel működik együtt, mely többek között támogatja a Dolby Digital Live és DTS Connect technológiákat. Az alkalmazott alacsony teljesítményfelvételű technológiáknak köszönhetően az Aspire iDea 500 működés közbeni zajszintje mindössze 23 dBA, és teljes terhelésnél sem több 28 dBA-nál.

A Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 legfrissebb változatával (előtelepítve) kerül forgalomba az Aspire iDea 500, mely így a digitalizált képek, hangok és videók kezelésén és megosztásán, valamint a gyorsan bővülő internetes szórakoztató anyagokhoz való hozzáférésen kívül képes az összes tipikus HDD/DVD rekorder funkcióra (felvétel, szünet, előre- és hátratekerés, időeltolásos műsornézés) is. A médiacenter PC elő van készítve a Microsoft következő generációs operációs rendszerének, a Windows Vistának a használatára is.

Az Aspire iDea 500 250 GB-os merevlemeze elegendő tárhelyet kínál a digitális fényképeknek, zenéknek és videóknak. A tálcanélküli DVD-SuperMulti meghajtó, akár kétrétegű lemezeket (8,5 GB-nyi adatot) is tud írni és olvasni, a DVD mellett a CD, VCD, SVCD lemezek is lejátszhatóak. A 8 az 1-ben memóriakártya-olvasó azonnali elérést biztosít a sokféle adathordozón tárolt anyaghoz. A digitális és analóg, földisugárzású tévéadások nézését és egyidejű felvételét két hibrid analóg + DVB-T TV-tuner (2 x analóg vagy 2 x DVB-T) biztosítja.

Az Aspire iDea 500 egyike az első médiacentereknek, melyen már van HDMI kimenet 1080p és HDCP támogatással. Így egyetlen kábelen továbbítható a kiemelkedően jó minőségű video- és audiojel az akár HD-ready televíziók vagy más szórakoztató rendszerek felé. Ezenkívül HDCPI-DVI (1920×1200) videokimenetet, két SCART csatlakozót (egy be-, egy be/kimenet csak kompozit és S-Video jellel), fejhallgató és mikrofon csatlakozókat, 7.1-csatornás analóg valamint koaxiális és optikai S/PDIF digitális audiokimeneteket is találunk a hátlapon. Van még a készüléken az integrált 802.11g vezeték nélküli modul mellett egy Intel PRO 10/100/1000 Gigabit hálózati csatlakozó, integrált FM antenna, 2 IR kapu, 2 Fire Wire és 4 USB csatlakozó is.

A távirányító és kurzormozgatóval rendelkező, 2,4 GHz-es RF frekvencián működő vezeték-nélküli billentyűzet szolgál az Aspire iDea 500 kezelésére, az előlapon pedig folyamatosan látható a futó alkalmazások állapota.

Az Aspire iDea 500 már megrendelhető nálunk is, bruttó végfelhasználói ára 369.000 Ft körül lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .