LG 50PC1R: 127 centis képátlójú HD-ready plazma TV

1. Oldal

Az LG a futball VB-re időzítve kínálja az új 50PC1R-et, mely a gyártó szerint képminőségével, formatervével, kezelői felületével és árával „tökéletesen megfelel az új TV vásárlása előtt általánosan felmerülő fogyasztói igényeknek”.

Az 50PC1R rendelkezik az LG XD engine képfeldolgozó és képminőség javító technológiájával, a feltehetően 1366×768 (WXGA) felbontású és maximálisan 1000 cd/m2 felületi fényességű panel kontrasztarányát a gyártó 10.000:1-ben specifikálja. További, a képminőséget meghatározó tulajdonságai egyelőre nem ismertek a készüléknek, de ha azonos műszaki alapokra épül, mint a 42PC1R3000, akkor minden bizonnyal Film Filter képernyőszűrője, Faroudja DCDi (mozi 3:2/2:2 képlebontással) váltott-soros progresszív képfrissítésre alakítása, 3D és MPEG képzaj-csökkentése, valamint 3D digitális fésűszűrője van az 50PC1R-nek is.

50PC1R_500px.jpg
Az 50PC1R egyszerű, de modern formatervű, a fekete és ezüst felületek divatos kombinációjával. A vékony hangsugárzók a TV két oldalán helyezkednek el. A PC1 sorozat 2006-ban Európa két rangos formatervezési elismerését is elnyerte az iF Design Award és a Red Dot Design Award díjakat.

Ha igaz, a készüléken van két HDMI, egy analóg PC (RGB), egy komponens (Y/Pb/Pr) bemenet, utóbbi saját audió bemenettel, valamint két SCART csatlakozó, melyek közül az egyik teljes bekötésű és funkciójú. Ezenkívül találunk elérhető helyen egy további AV bemenetet, valamint RS232 interfészt is. Mivel a megfelelő bemenetek fogadják a 720p/1080i felbontású videojeleket s a képernyőfelbontás is megfelelő, ezért az 50PC1R viselheti a HD-ready megjelölést. A beépített egy analóg földi-sugárzású TV műsorokat vevő tuner mellé egy másik videobemenet képe (kép-a-képben vagy osztott képen) is megjeleníthető egyszerre.

Piaci elemzők szerint a mind kedvezőbb áru 127 centis képátlójú plazma TV-k egyre versenyképesebbek a nagyobb képméretű síkpaneles készülékek piacán. A képernyőgyártók az új plazmagenerációk előállításán dolgozva a gyártási költségeket is csökkentik. Mindez jól érzékelhető az 50PC1R árán is, mely a hazai hivatalos forgalmazó javasolt listaára szerint 799.990 Ft-ért, utcai áron még kedvezőbben megvásárolható.

Kapcsolódó linkek:

Még a Panasonic az első a plazma TV piacon, de az LG egyre szorosabban követi
LG: rövidesen kapható a plazma TV beépített digitális videorekorderrel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .