AllSeen Alliance: szövetség hogy minden összeköthető legyen

1. Oldal

A ma bejelentett AllSeen Alliance iparágakat átfogó konzorcium célja az „Internet of Everything” („Minden dolgok internetje”) jelmondat szerinti technológiák befogadásának és innovációjának előmozdítása.
Az „Internet of Everything” azon az elképzelésen alapszik, hogy a legkülönbözőbb készülékek, eszközök és rendszerek zavartalan információcserét és koordinált, intelligens működést szolgáló módon egyszerűen kapcsolódnak össze akár egy otthonban is. Az AllSeen Alliance szövetség létrehozásával erre törekszenek az alapító tagok, közöttük számos szórakoztatóelektronikai cég is (Harman, LG Electronics, Panasonic, Sharp).

Allseen-alliance.jpg
Hónap eleji bejelentése szerint az LG 2014-es Smart TV-iben már működik majd az AllJoyn platform, amit a Qualcomm fejlesztett ki az AllSeen Alliance szövetség számára, és ami lehetővé teszi, hogy az ezt alkalmazó készülékek összekapcsolódhassanak más kompatibilis eszközökkel.

A legkülönbözőbb készülékek, eszközök és rendszerek (TV-k, set-top box-ok, routerek, háztartási gépek, a világítás, stb.) az AllJoyn platformot használva gond nélkül kommunikálnak egymással. A nyitott keretrendszert még az sem korlátozza, ha különböző operációs rendszereket futtató táblagépeken és okostelefonokon használják.

Az AllSeen Alliance létrehozásának elsődleges célja egy szabvány. Végső soron ez biztosítja, hogy például egy okostelefonról szabályozni lehessen a világítás fényerejét, vagy a táblagépről is ki lehessen nyitni a bejárati ajtót, vagy bekapcsolni a kávéfőzőt.

Várakozások szerint az első prototípusok és fejlesztések a CES 2014 kiállításon lesznek láthatóak. A tényleg teljesen „okos ház”, amelyben minden mindennel összeköttetésben áll, az AllSeen Alliance szerint persze még odébb van.

Kapcsolódó linkek:

LG: bármely készülék vezérelheti a jövő Smart TV-it
A Google új „okos-ház” platformja a házi-mozit is vezérelheti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .