Jövőre jön a Google Nexus TV set-top box?

1. Oldal

A Google TV platform befulladása utáni újabb Google próbálkozásokról szól a híresztelés, miszerint jövőre Nexus TV néven otthoni tévés szórakoztatásra, játékra szolgáló set-top box-ot készít az internetes óriás.

Egy névtelen Google alkalmazott beszélt a The Information-nek az állítólagos Nexus TV set-top box-ról. A médiaközpontként szolgáló doboz természetesen Android operációs rendszert futtat, és mint sok más hasonló piacon lévő eszköz TV alkalmazásokkal teszi elérhetővé például a Netflix és a YouTube videó tartalmakat. A set-top box ugyanakkor egy videojáték válogatást is kínál majd, és egy érintőpadot is tartalmazó távirányítóval lesz állítólag vezérelhető. Élő TV adásokat viszont nem lehet majd vele nézni.

Google_Nexus_TV.jpg
Más híresztelések viszont egy Kinect-hez hasonló kamerás mozgásérzékelőről szólnak, amivel a „Google Hangouts” videotelefon funkció is futtatható lenne.

A Nexus TV set-top box ötlete mögött állítólag ugyanaz áll, mint a Nexus okostelefonok és táblagépek mögött. Ez lehetővé tenné a Google számára, hogy egy jól működő interfészt kínáló készülékkel kiváló felhasználói élményt nyújthasson, anélkül hogy maga gyártaná azt. A forrás szerint a Google célja, hogy a Nexus TV 2014 első felében jelenjen meg, és az „agresszív árazású” lesz.

A Google hivatalos nem közölt egyelőre semmit az új set-top boksz-ról, de ha hihetünk a pletykának, akkor 2014 elején többet fogunk hallani róla. Az internetes óriás tavaly már próbálkozott a Nexus Q média streamer készülékkel, ami nem volt képes megfelelni az elvárásoknak. Idén viszont a Google bemutatta a Chromecast eszközt, amivel HDMI csatlakozón keresztül online videó tartalmak bitfolyamait teszi nézhetővé a TV-n.

Kapcsolódó linkek:

Android TV: a Google TV újratöltve
Google Chromecast: online tartalmak TV-re egy kis eszközzel
Google TV: Jelly Bean-re frissül a platform
Google TV: Google Play tartalomszolgáltatások Európában
Nexus Q: Google multimédia gömb erősítővel és NFC-el
Google TV: a platform működik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .