Újra vannak Pioneer TV-k, de ezek nem azok

1. Oldal

Újra kaphatóak észak-európai országokban és jövőre az Egyesült Királyságban Pioneer LCD TV-k, de ezeknek a Dixons kiskereskedelmi óriás által kínált készülékeknek a márkanéven kívül semmi közük a japán céghez és nagyra becsült TV-ihez.
Még 2009 elején döntött a Pioneer, hogy felhagy a képernyő és TV üzlettel. Pedig utoljára gyártott G9-es KURO plazma TV-inél és azok szeparált médiavevős változatainál jobb képminőséget produkáló TV-ket nem gyártottak a közelmúltig. Nagyon kis darabszámban még Pioneer KURO LCD TV-k is piacra kerültek, de sok nyomot nem hagytak maguk után.

Pioneer_TV_2013.jpg
A PC World és a Currys üzletláncokat is üzemeltető Dixons a Pioneer márkanév licencét megszerezve gyártat és kínál 102, 117 és 140 centis (40, 46 és 55 inch) TV-ket, amelyek már kaphatóak az észak-európai országokban és jövőre az Egyesült Királyságban is. A készülékek a kínai TCL által gyártott és Thomson márkanévvel is kapható TV-k átcímkézett változatai.

A három modell mélyebb feketéket produkáló VA típusú LCD panelje Full HD felbontású, él LED megvilágítású, ami azt jelenti, hogy a készülékek vékonyak és energiatakarékosak. A kép alapján az LCD TV képernyőjét övező keret minimális vastagságú és diszkrét állványon áll.

A műszaki adatok azt mutatják, hogy a készülékekbe DVB-T és DVB-C tunert beépítenek a földi sugárzású és kábeles digitális adások vételéhez. Bizonyos Smart TV funkciói is vannak a modelleknek, köztük Netflix alkalmazás és egy webböngésző. A TV-k DLNA streaming tartalomelérést, merevlemezre USB felvételi lehetőséget, valamint sztereoszkóp (3D) képmegjelenítést is biztosítanak, utóbbit aktív 3D képzáró szemüvegen keresztül.

Az új „Pioneer” 140 centis (L55S3D13N) LCD TV kb. 1.350 euróba (kb. 408.000 Ft), a 117 és 102 centis modellek pedig 900 illetve 785 euróba (kb. 272.000 illetve 237.000 Ft) kerülnek, ami nem mondható olcsónak.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: autóelektronikára és audióra koncentrál a cég a jövőben
Pioneer: rövidesen kaphatóak az első KURO márkájú LCD TV-k
Pioneer: új G9-es szeparált médiavevős KURO plazma TV-k és monitorok
Pioneer: új G9-es KURO plazma TV-k még mélyebb feketékkel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .