LG: bármely készülék vezérelheti a jövő Smart TV-it

1. Oldal

Az LG 2014-es Smart TV-i tartalmazzák az úgynevezett „AllJoyn” rendszert lehetővé téve, hogy háztartási berendezések, okostelefonok, tablagépek kommunikáljanak a TV-vel, ami jelentős lépés az intelligens otthon megteremtése felé.

Nemsokára a tévénk figyelmeztet, hogy elkészült a reggeli kávénk, vagy megsült a csirke a sütőben, esetleg kiürült a hűtőnkből a sör. Az efféle banalitások mellett az LG jövő évi Smart TV-iben megjelenő rendszer arra is képes lesz, hogy például automatikusan leveszi a nappali lámpáinak fényerejét, ha elkezdünk egy filmet nézni.

Az LG a bármely berendezésgyártó által szabadon implementálható nyílt forráskódú úgynevezett AllJoyn rendszerrel lehetővé teszi a házon belüli kommunikációt ezen készülékek között. A rendszer az összes ismert platformon működik, így az Android, iOS és Windows Phone operációs rendszerek alatt is. A rendszer lehetővé teszi az intelligens háztartási készülékeknek, az okostelefonoknak és táblagépeknek, hogy az LG Smart TV-vel kommunikáljanak.

LG_Alljoyn.jpg
Példaként a gyártó azt emeli ki, hogy több teljesen más operációs rendszert futtató okostelefon vagy táblagép vehet részt ugyanabban a többszereplős játékban az LG Smart TV-jén. A „Mini Motor Racing” versenyben egyvalaki az autóját Magic Remote távirányítóval kormányozza a pálya körül, míg a másik játékos járművét az „LG Gamepad” alkalmazással a mobilkészülékén irányítja.

A fentiekhez persze az is szükséges, hogy a szóban forgó készülékek támogassák az AllJoyn rendszert.

Kapcsolódó linkek:

LG: Magyarországon az első LG ívben hajlított OLED TV
LG Cloud: Magyarországon is lesz LG felhőszolgáltatás
LG: a 2013-as CINEMA 3D LED LCD Smart TV-k
A Google új „okos-ház” platformja a házi-mozit is vezérelheti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .