Amazon: felár nélkül lesz elérhető a 4K Ultra HD tartalom

1. Oldal

Az Amazon eredetileg októbertől kezdett volna online 4K műsorterjesztésébe, de a „Prime Instant Video” streaming szolgáltatás kicsit késve indul, viszont az Ultra HD tartalmakat felár nélkül kínálja majd.
Még a szeptemberi IFA 2014 kiállításon erősítette meg az Amazon, hogy egy sor Smart TV gyártó partnereként 4K streaming szolgáltatást indít TV sorozatokat és filmeket kínálva. Bár az Amazon saját TV sorozatait már 4K felbontásban forgatják, de az eredetileg októberre elindítani tervezett szolgáltatás késik.

Amazon_primevideo.jpg
Szemben a Netflix online video kölcsönzőjével, az Amazon Prime Instant Video elnevezésű szolgáltatáson nem kell majd felárat fizetni az Ultra HD tartalmakért.

Az Amazon a saját 4K műsorain kívül Warner Bros., Lionsgate, 20th Century Fox, Discovery és mások tartalmait is kínálja majd. Mivel csak 2015 karácsonyán jelennek meg az első 4K Blu-ray lemezek és lejátszók, ezért addig a 4K tartalmak egyetlen forrásai ezek a streaming szolgáltatások lesznek.

Az Amazon Prime Instant Video 4K tartalmainak nézésére a szolgáltatás alkalmazását futtató Samsung, Panasonic, Sony vagy LG UHD TV-ken lesz lehetőség, és persze egy megfelelő sávszélességű internetkapcsolatra is szükség van.

Kapcsolódó linkek:

A Netflix jelentős bővülést tervez 2015-ben
Blu-ray 4K: 2015 karácsonyán jelennek meg az első lemezek
A Netflix 2014-ben kezdi a 4K tartalmak online terjesztését

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .