Amazon Prime Video: Android TV-n és Chromecast támogatással

Az Amazon Prime Video streaming videoszolgáltatás alkalmazása rövidesen megjelenik Android TV platformon és a Chromecast eszközök is támogatják majd.


Bár 2017 végén már enyhülni látszott viszonyuk, de az Amazon és a Google hivatalosan csak most jelentették be, hogy rövidesen lesz YouTube alkalmazása az Amazon Fire TV eszközein, ahogy a Prime Video alkalmazás is Android TV platform alatt, és működik majd a Google Chromecast támogatásával. A megállapodás részeként a Google Chromecast eszközök megvásárolhatóak lesznek az Amazon webáruházán.

Az Android TV platformot használók tehát rövidesen – bár pontosan még nem tudni mikor – megtalálják készülékük kezelőfelületén a Prime Video alkalmazást és azon át elérhetik a streaming videoszolgáltatás tartalmait. Ez eddig az Android TV-vel rendelkező tévékészülékek egy részén volt csak lehetséges. Például a Philips előre installálja TV-ire az alkalmazást, ami van már Sony Android TV-kre is.

A Google Chromecast eszközök támogatása révén az Amazon Prime Video tartalmai bármely HDMI bemenettel rendelkező TV-n vagy projektorral vetítve is élvezhetővé válnak. Ehhez csak egy okostelefonon vagy táblagépen el kell indítani az Prime Video alkalmazással a kiválasztott filmet és a „Cast” funkcióval átadni annak lejátszását a Chromecast eszköznek.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .