Újra szent a béke az Amazon és az Apple, és a Google között

Karácsonyra enyhülni látszik az üzleti konfliktus a neves cégek között, így az Apple TV és a Google Chromecast végre megjelent az Amazon webáruházán, viszonzásul az Amazon Prime Video alkalmazás már elérhető Apple TV-n és a Google Play-ben Android TV-hez.


Közel két éve az Amazon kitiltotta az Apple TV és a Google Chromecast streaming médiaeszközöket online webáruházáról. Ezt azzal indokolta, hogy egyik eszköz sem támogatta az egy éve már globálisan terjesztett Amazon Prime Video tartalomszolgáltatást.

Először az Amazon és az Apple ásták el a csatabárdot, miután a hónap elején az Amazon Prime Video alkalmazás végül megérkezett az Apple TV-re méghozzá mindjárt 4K HDR támogatással és akár 5.1-es surround hanggal. Az alkalmazás a Siri beszédfelismeréssel is együttműködik univerzális kereséshez, továbbá az AppleTV” alkalmazással is bizonyos régiókban.

Nem meglepő hát, hogy az Amazon elkezdte forgalmazni a versenytárs streaming készülékét.

Az Amazon és a Google közötti szembenállás a hónap elején már odáig fajult, hogy az utóbbi blokkolta a YouTube videomegosztót az Amazon Echo Show és Fire TV streaming eszközein. Most viszont köztük is enyhülni látszik a helyzet. A Google Chromecast most éppen fenn van az Amazon webáruházon, de „Currently unavailable” (jelenleg nem elérhető) megjegyzéssel.

A Google Play Store pedig néhány napja elérhetővé tette az Amazon Prime Video alkalmazást Android TV operációs rendszerhez, de az Android Police arról tájékoztat, hogy az jelenleg nem installálható, mert nincs kompatibilis eszköz vagy azért, mert nem friss a támogatott készülékek listája, vagy az alkalmazás nem teljesen kész.

Az Amazon Prime Video amúgy működik Android TV alatt olyan eszközökön, mint az Nvidia Shield és a Sony TV-i, tehát várható, hogy a probléma rövidesen megoldódik.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .