B&W Formation: az igényes vezeték-nélküli audiotermék-család

Az új Bowers & Wilkins Formation a márka utánozhatatlan stílusát követő vezeték-nélküli audiotermék-család komponensei saját technológiákkal és az Airplay 2-t is támogatva alkothatnak többszobás nagy felbontású hangrendszert.


A kiadott sajtóközlemény szerint az innovatív technológiájáról ismert Bowers & Wilkins Formation széria vezeték-nélküli audiotermékei a teljes otthont kompromisszum nélküli hanggal látják el. A terméksorozat a márkától elvárt magas hanghűséget a vezeték-nélküli rendszerek kínálta kényelemmel ötvözi.

A Bowers & Wilkins több mint 50 éves akusztikai szakértelme garantálja a magával ragadó, zavartalan, magas minőségű hangképet. Az elismert hangmérnöki munka mellett pedig a teljesen új szabadalmaztatott Formation Wireless Technology révén a Formation széria a hang legmagasabb formáját (The Highest Form of Sound) nyújtja.

Az említett technológiáról az alábbiakat tudni:

  • Szabadalmaztatott robusztus mesh hálóhálózat – a teljes otthont lefedi az otthoni Wi-Fi hálózattól független hat különböző rádiófrekvencián működve. A szabadalmaztatott mesh hálóhálózat – ami egy helyi hálózati topológia, melyben a végpontos direkt módon dinamikusan és nem hierarchikusan kapcsolódnak egymáshoz – zavartalan hangot valamint a streaming minőség és a hangszórók szinkronizáltságának új szintjét biztosítja.
  • Tökéletes hangsugárzó-szinkronizáltság– érzékelhetetlen, egy mikroszekundumon belüli szinkronizáltság az egy szobában lévő hangsugárzók között, melyek tökéletes összhangban működhetnek, hogy kiváló hallgatói élményt nyújtsanak. A különböző helyiségekben lévő Formation komponensek között is csak 1-2 milliszekundum a késleletetés.
  • 96/24 bites hangfelbontás – nagy felbontású streaming teltebb, gazdagabb hang információvesztés nélkül.

A fentieken kívül az összes komponens rendelkezik Ethernet és rendszerfrissítéshez USB csatlakozóval valamint Airplay 2 és Bluetooth 4.1, AptX HD támogatással. A

A Formation termékcsalád Spotify Connect és Roon kompatibilis, a teljes többszobás rendszer és annak elemei a B&W Formation alkalmazással konfigurálható, állítható be és vezérelhető, hogy milyen zene szólaljon meg egy vagy több szobában. A komponensek mindegyikén megszólaltatható a hang egy gombnyomásra. Jelenleg a széria öt komponensből áll.

A Formation Bar hangprojektorban kilenc optimalizált hangszóró (3x 25 mm tweeter és 6x 65 mm közép/mély) állít elő 3.0 (bal, center, jobb) csatornás hangteret, ami a kiteljesíthető további basszusokkal a Formation Bass subwoofer alkalmazásával. HDMI csatlakozó hiányában a TV-hez optikai kábellel csatlakozó hangprojektor csak az onnan jövő Dolby Digital hangformátum megszólaltatását támogatja, de a TV távirányítójával is működtethető. A Formation Bar ára 1.249 € (kb. 400.000 Ft).

A Formation Duo egy aktív hangsugárzópár amiben ugyanazt a hangsugárzó tetejére épített karbon dóm tweeter technológiát és Continuum kúpmembrános mély/közép hangszórót alkalmazzák, mint a márka elismert passzív 700-as szériájú hangsugárzóiba. A fehér és fekete házú változatban kapható Formation Duo hangsugárzópár ára 3.999 € (kb. 1.280.000 Ft), a hozzá való állványpáré 799 € (kb. 256.000 Ft).

A Formation Wedge egy kompakt hangsugárzó, ami egy az alacsony frekvenciákat és két-két közép- illetve nagyfrekvenciákat előállító hangszóróval valamint 120 fokos elliptikus alakjával állítja elő a helyiséget betöltő sztereó hangteret, ami szintén kiteljesíthető további basszusokkal a Formation Bass subwoofer segítségével. A Formation Wedge ajánlott ára 999 € (kb. 320.000 Ft)

A Formation Bass két végén elhelyezett hangszóival, nagy teljesítményű erősítőjével és Dynamic EQ funkciójával pontos hangmélységet és dimenziót ígér csekély torzítással. A más komponensekkel párosítható Formation Bass ára 1.099€ (kb. 350.000 Ft).

A Formation Audio a szabadalmaztatott Formation Wireless Technology segítségével bármely hagyományos hangrendszert bekapcsolhat a minőségi streaming hangrendszerbe. Optikai digitális és két RCA analóg audiobemeneteihez bakelit lemezjátszót vagy CD lejátszót csatlakoztatva azok hangjele eljuttatható más Formation komponensekhez, illetve a készülék koaxiális digitális és két analóg RCA kimenőjelével vevőerősítő vagy más erősítő és azokhoz csatlakozó hangsugárzó is meghajtható. A Formation Audio 699€ (kb. 224.000 Ft) áron kerül forgalomba.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .