Android TV: a Google TV újratöltve

1. Oldal

A Google TV nem igazán vált sikeressé, de a Google nem adja fel és okostelevíziós platformját Android TV néven készül újraindítani a legújabb Android verzióra frissítve és a Chromecast rendszert integrálva.


A 2010-ben megjelent Google TV platformot hatalmas várakozás övezte, mert sokan a hagyományos lineáris televíziózás és az online tartalomelérés összehozásának univerzális megoldását látták benne. Hamar kiderült azonban, hogy piacféltés miatt a nagy televíziós társaságok nemhogy nem kívánnak együttműködni, de kifejezetten letiltották saját online tartalmaikat a platformról. Ehhez társult még a feltehetően a sietségnek betudható kezdetleges kezelőfelület és az a tény hogy a nagy TV gyártók vagy azok szövetségei saját okos TV platformokat fejlesztettek maguknak. A kezdeti partnerek közül a Logitech már teljesen kiszállt, a Sony és az LG még ott van, de újabb készülékgyártók már nem csatlakoztak a nemrégiben frissült Google TV platform alkalmazói közé.

Google_Chromecast2.jpg
A Google most azt reméli, hogy a történelem nem ismétli meg önmagát és új néven újra próbálja indítani a projektet. Az újratöltött Android TV estében talán nem is a névválasztás a fontos, hanem az hogy a Google még több erőforrást összpontosít a projektre.

A Google TV platform még csak a 4.2-es Android frissítésnél tart. Nem kell azonban sokat várni már az Android 4.4 KitKat-re, és talán bízhatunk benne, hogy a TV platform is tartja majd a lépést az operációs rendszer fejlesztésével, és nem két-három generációval kullog azután.

A Google hiába bátorította és várta, hogy a TV gyártók majd Google TV-t integrálnak okos TV-ikbe. Most, hogy már létezik az Android TV kezdeményezés részét képező egyszerű és olcsó Chromecast eszköz, talán a TV gyártók is újragondolják a dolgot. A Chromecast ugyanis nagy lehetőség és döntő szerepet játszhat abban, hogy az Android TV ne úgy járjon, mint a Google TV.

Kapcsolódó linkek:

Google Chromecast: online tartalmak TV-re egy kis eszközzel
Google TV: Jelly Bean-re frissül a platform
Google TV: Google Play tartalomszolgáltatások Európában
Google TV: a platform működik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .