Apple digitális AV adapter HDMI csatlakozáshoz

1. Oldal

Az új iPad 2 táblagép mellett múlt heti sajtótájékoztatóján az Apple egy digitális AV adaptert is bemutatott, amivel iPad, iPhone 4, iPod 4G iOS készülékek csatlakoztathatóak HDTV-hez, hogy nagyképernyőn legyen látható azok képe.
Az Apple új digitális AV adapterével az iPad, iPhone 4, iPod 4G tulajdonosok például a mobileszközükön tárolt képeiket, videóikat jeleníthetik meg egyszerre két képernyőn, az eszközén és az adapteren át csatlakoztatott képmegjelenítőn. Az utóbbin tehát a mobileszköz „video tükrözése” jelenik meg.

Apple_digit_AV_adapter.jpg
Apple_digit_AV_adapter_150px.jpgAz Apple „Digital AV” adapter egyik végén egy a forrás iOS készülékbe dugható 30 érintkezős csatlakozót találunk, a másik végén pedig egy HDMI és egy ugyancsak 30 érintkezős aljzatot, mely utóbbi USB töltés, az iPad szinkronizálás és egyéb funkciók ellátására szolgál.

A video tükrözés jelformátuma csak az új iPad 2 esetében lehet 1080p, a többi eszköznél 720p, ráadásul a letöltött filmek, videók lejátszása az összes eszközön eleve csak 720p felbontású lehet – azok 1080p H.264 videókat nem dekódolnak. Az iPad 2 1024×768 pixeles képernyőjének 1080p jelformátumú tükrözésének sincs sok értelme, főleg hogy a TV-k felskálázása valószínűleg jobb minőségű képet eredményez. Az adapteren át a HDMI jel részeként digitális audiojel is továbbításra kerül, ami megszólaltatható a nagyképernyőhöz tartozó hangsugárzókon.

A digitális AV adapter 39 dollárba (kb. 7.600 Ft) kerül majd, és március 11-től már meg is vásárolható az Apple amerikai web áruházon. Az adapterhez HDMI kábelt nem mellékelnek, azt külön kell megvásárolni. Azt még nem tudni, hogy idehaza mikortól és mennyiért lesz kapható az adapter.

Kapcsolódó link:

Apple TV: az USA-ban már kapható az új média box

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .