Samsung: Apple TV app és Air Play 2 a márka TV-in

A 2019-es és bizonyos 2018-as Samsung Smart TV-k megkapják az AirPlay 2 támogatást és az új Apple TV app-ot, ami az iTunes 4K HDR filmek sorát teszi elérhetővé a készülékeken.


A Samsung bejelentése szerint első tévégyártóként a márka frissített firmware-rel rendelkező 2019-es és bizonyos 2018-as Smart TV-in jelenik meg a több mint 100 országban elérhető Apple TV app, mely több streaming tartalomszolgáltatás, köztük iTunes több mint 100.000 filmjét és sorozatepizódját teszi elérhetővé.

Ezenfelül ugyanezek frissített készülékek világszerte több mint 176 országban az Airplay 2 protokollt is támogatják, mellyel a felhasználók zenét, videót és más médiafájlokat nyomhatnak át vezeték nélkül iPhone, iPad készülékükről vagy Mac számítógépükről Samsung TV-jükre.

Won-Jin Lee a Samsung Electronics Visual Display üzletágának ügyvezető alelnöke szerint: „Az elmúlt tíz évben a Samsung élen jár a Smart TV platformjain kínált fogyasztók számára elérhető tartalmak legszélesebb választékában. Első TV gyártóként, mely egy Smart TV platformon integrálja az Apple TV app-ot a Samsung továbbra is hihetetlen értéket kínál ügyfeleinek, és a ma elérhető legnagyobb képernyőn való hozzáférést az Apple TV app élményéhez.”

Az Apple TV app révén az érintett Samsung TV-k tulajdonosai közvetlenül érhetik el az iTunes akár 4K HDR filmjeit is. Ezek a filmek megvásárolhatók vagy kölcsönözhetők Apple ID fiókon keresztül. Még idén elindul az Apple TV+ streaming szolgáltatás is, ami szintén az Apple TV app-on belül lesz elérhető.

Az Apple TV app zökkenőmentesen működik együtt az olyan Samsung Smart TV szolgáltatásokkal, mint az univerzális műsorkalauz (Universal Guide), a Bixby beszédhangfelismerés és a keresés (Search), hogy konzisztens élményt hozzon létre a Samsung platformján.

Az AirPlay 2 később az LG, a Sony és a csak az amerikai piacon aktív Vizio új TV-in is támogatott lesz, ahogy HomeKit is, mely az Apple csatlakoztatott otthoni eszközeinek platformja. A HomeKit Samsung TV-ken viszont nem támogatott.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .