Apple TV: jön a használható műsorkalauz alkalmazás

1. Oldal

Az Apple bemutatta Apple TV, iPhone és iPad készülékeken működő új „TV” elnevezésű, az online tartalmakat kezelő műsorkalauz alkalmazását, amivel egységes kezelőfelületen át érhetőek el a TV-műsorok és filmek.


Nem egyszerű az online streaming tartalmakat kínáló különböző alkalmazások egymástól eltérő kezelőfelületein navigálni. Az Apple ezt akarja egységesíteni és összefogni, hogy sokkal könnyebben lehessen hozzáférni a tartalmakhoz egy alkalmazáson belül. A cég azt állítja az új alkalmazásról, hogy az: „Teljesen megváltoztatja, hogyan néz (annak felhasználója) TV-t Apple TV-n, iPhone-on és iPad-en.” A „TV” az egyetlen hely ahová mindenért elmegyek, amit nézek.”

Apple TV_TV_alkalmazas-1.jpg
Az új „TV” alkalmazással tehát több videós tartalomszolgáltató alkalmazásainak TV-műsorai és filmjei egy helyről érhetőek el. Annak „Watch Now” felületén látják a nézők az iTunes és más alkalmazásokról elérhető műsorok és filmek gyűjteményét. Innen az „Up Next” vagy a „Recommended” felületen választható ki, amit nézni akarunk. Az „Up Next” a felhasználók éppen nézett műsorait és filmjeit mutatja a legvalószínűbben nézni kívánt sorrendben. Például egy epizód megtekintése után a következő automatikusan a sor elejére kerül, amint az új részek elérhetővé válnak. A „Recommended” válogatott műsorokat és filmeket kínál, közük az Apple kurátorok által kigyűjtötteket és dedikált kategóriákat, műfajokat például gyerekeknek, sci-fi vagy komédia kedvelőknek. A „Library” az iTunes-ról kölcsönzött vagy megvásárolt tartalomtár. Ha a felhasználók valami újat keresnek, akkor a „Store” az a hely, ahol új tartalmakat találhatnak az iTunes-on megjelentek mellett olyan szolgáltatásokon is, amelyeket még nem töltöttek le, vagy nem fizettek elő.

Apple TV_TV_alkalmazas-2.jpg
Az Apple nem jelentette be mely partnerekkel működik együtt új alkalmazása, de úgy tűnik a Netflix nincs köztük, az HBO viszont igen. Az alkalmazás integráns része a „Siri” beszédfelismerés, és először az USA-ban lesz elérhető decemberben.

Az új Apple TV médiabox és a tvOS pontosan egy éve került piacra. Az App Store tvOS alá jelenleg kb. 8.000 alkalmazást kínál, amiből 2.000 játék. Még idén a Minecraft is megjelenik az Apple TV-n.

Kapcsolódó linkek:

Apple TV: októberben jön a megújult médiabox
Az új Apple TV iOS9-et futtat alkalmazásajánló funkcióval
Apple TV: a megújuló médiadoboz nem támogatja majd a 4K-t

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .