Apple tvOS: frissítés hoz megújulást a Siri hangvezérlésnek (Frissítve)

Az Apple tvOS 16 frissítésével a magyarul egyelőre nem értő Siri még egyszerűbbé teszi a hangvezérlést, aminek támogatása további országokkal és nyelvekkel bővül.


A napokban bejelentett új Apple TV 4K mellett a sajtóközlemény kitér az annak használati élményéhez az Apple tvOS 16 őszi megjelenésével érkező új funkciókra is, köztük a Siri frissítésére, ami tovább könnyíti a beszédhanggal történő vezérlést és a kapott eredményekkel való interakciót.

A bejelentés szerint: „A Siri az Apple TV-n teljesen áttervezésre kerül, és képes lesz felismerni az egyes felhasználók hangját, így azok könnyen hozzáférhetnek filmjeikhez, műsoraikhoz, zenéikhez, játékaikhoz és alkalmazásaikhoz, továbbá ott folytathatják (addigi tevékenységüket), ahol azt abbahagyták. A Siri Remote távirányítót használva és a „What should I watch?” (Mit nézzek?) kérdést feltéve a felhasználók személyre szabott ajánlásokat kaphatnak.”

Az Apple TV beszédhanggal történő vezérlése eddig is lehetséges volt iPhone, iPad és HomePod segítségével, de a frissítéssel már az AirPods fülhallgatót használóknak sem kell mást tenniük, csak ki kell mondaniuk, hogy „Hey Siri” és ki- illetve bekapcsolhatják a TV-t illetve kezdhetik a keresést.

Apple TV áttervezett Siri interfész

A Siri az Apple TV 4K és az Apple TV HD médiadobozokon eddig a következő országokban, régiókban és nyelveken működött: Ausztrália (angol), Ausztria (német), Belgium (holland, francia), Brazília (portugál), Kanada (angol, francia), Franciaország (francia), Németország (német), Hongkong (kantoni), Korea (koreai), India (angol), Írország (angol), Olaszország (olasz), Japán (japán), Mexikó (spanyol), Hollandia (holland), Új-Zéland (angol), Norvégia (norvég), Oroszország (orosz), Spanyolország (spanyol), Svédország (svéd), Svájc (francia, német, olasz), Tajvan (mandarin), Egyesült Királyság (angol), Egyesült Államok (angol, spanyol). Ez a támogatás most már Chilére (spanyol), Finnországra (finn) és Dél-Afrikára (angol) is kiterjed, és még idén Dániában, Luxemburgban és Szingapúrban is működni fog, így a Siri 30 országban és régióban lesz elérhető az Apple TV-n.

Az Apple tvOS frissítés kiegészül a tárolt képek nagy képernyőn való tekintését biztosító iCloud Shared fotótárral, és a csatlakoztatott eszközök Matter központjává teszi az Apple TV-t.

Apple-TV-4K-HomeKit

Az utóbbiról a közlemény úgy fogalmaz: „Az Apple TV 4K a Matter, az új okos-otthon csatlakozási szabvány alapvető építőköve, amely tartozékok széles körének platformokon keresztüli zavartalan együttműködését teszi lehetővé, az okos-otthon igazi víziójának megvalósítását segítve. Egy HomeKit kamerát nézve az Apple TV felhasználók vezérelhetik a közeli tartozékokat – például bekapcsolhatják a kültéri világítást –, vagy több kamerát jeleníthetnek meg egyszerre a TV képernyőjén a teljesebb nézet érdekében. Ráadásul a HomeKit Secure Video az Apple TV 4K eszközintelligenciáját használva videó bizalmasan elemzi a videót, hogy felismerje az embereket, állatokat, autókat és a csomagszállításokat.”

„A Thread hálózati támogatással az Apple TV 4K (Wi-Fi + Ethernet) megbízhatóan és biztonságosan csatlakozik a kompatibilis Thread alapú okos-otthoni kiegészítőkhöz.”

Az új funkciók a tvOS 16.1 verziójában 2022. október 24-től jelennek meg az Apple TV HD-n és az Apple TV 4K mindhárom generációján.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .