WiSA HT: minősített megoldások és új termékek

A WiSA HT (Home Theater) technológiáját alkalmazó termékek között már van 5.1.2 konfigurációjú Dolby Atmos hangsugárzó készlet is.


A vezeték-nélküli audioátviteli szabványt és technológiát kínáló WiSA a CEDIA Expo 2022 kiállításon számos bejelentést tett a közelmúlt WiSA HT (Home Theater) minősített megoldásaival, új termékekkel, s azok elismeréseivel kapcsolatban. A kiállításon a technológiára épülő megoldásokat bemutatók között ott volt a Bang and Olufsen, a Dynaudio, az LG, a Savant és a Lithe Audio.

WiSA HT technológia

A WiSA HT (házimozi) technológiája pontos és jól szinkronizált akár 8-csatornás tömörítetlen 24-bites 48/96 kHz mintavételezésű (HD) audiojel továbbítására képes. A dedikált U-NII 5 GHz átviteli protokoll szerint működő vezeték-nélküli hálózaton át érzékelhetetlen fix (2,6 ms @96 kHz és 5,2 ms @48 kHz) késleltetéssel és ±2 µs szinkronizálási idővel továbbított 8 csatorna egy 7.1-es vagy egy 5.1.2-es Dolby Atmos hangrendszer megvalósítását is támogatja. A WiSA házimozi hangrendszer felállításához csak be kell kapcsolni a komponenseket, „a többit a WiSA elvégzi” ígéri a cég.

A TV-ket, hangsugárzókat és más hangrendszerelemeket gyártók számára fejlesztőkészlet valamint adó- és vevőmodulok állnak rendelkezésre a WiSA HT minősített termékek fejlesztéséhez és gyártásához.

WiSA SoundSend LG-TV

A WiSA Association tagjainak sorába tartozó LG a kiállításon bemutatta WiSA SoundSend minősített TV-it. Ilyennel a márka C2, G2 és Z2 OLED TV-k, az OLED Objet Collection TV-k valamint a QNED99 és QNED90 TV-k rendelkeznek. A tavaly indult WiSA SoundSend tanúsítási program igazolja, hogy a TV-k hibátlanul működnek a díjnyertes WiSA SoundSend vezeték-nélküli audio adóval. A felsorolt LG TV-k a sikeres tesztelés után megkapták a tanúsítványt.

Wisa HT-SoundSend Platin-Monaco-5-1-2

A kiállításon debütált a Platin Audio Monaco 5.1.2, az első WiSA HT minősített külön hangsugárzókból álló és  WiSA SoundSend vezeték-nélküli audio adóval együtt kínált hangrendszer, ami a mennyezetre irányított Dolby Atmos hangszórókkal állítja elő a térhangzás élményét többféle tartalommal. A Platin Audio Monaco 5.1.2 elnyerte a CE Pro BEST (Best Electronics Systems Technologies) díjat a házimozi/többszobás audio/videó kategóriában, és ezüst díjat kapott a 2022-es Merit Awards for Technology a fogyasztói termékek/elektronika kategóriában.

A WiSA Association bemutatta a még ebben a hónapban megjelenő új iOS és Android alatt működő WiSA alkalmazást, mely a díjnyertes WiSA SoundSend vezeték-nélküli audio adóval működik, és egyszerű beállítást, vezérlést és hangolást tesz lehetővé bármely márka WiSA HT minősített hangsugárzóit használva.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .