Apple tvOS/iOS 12.2: Siri-to-TV és új AirPlay 2 funkciókkal

Az Apple TV tvOS 12.2 és az és iPhone/iPad készülékek iOS 12.2 szoftvere fontos TV-s funkciókat kínál, mint a Siri-to-TV, áttervezett TV távvezérlés és a jövőbeli HomeKit TV-k támogatása.


Az Apple iOS 12.2 szoftververziója fekteti le az Airplay 2 és HomeKit vezérlés támogatásának alapjait azokban a TV-kben, melyek várhatóan az elkövetkező hónapokban megjelennek az LG a Sony és a Vizio készülékeiben. Ezek a kompatibilis TV-k például az iPhone HomeKit alkalmazáson keresztül olyan funkciókat támogatnak, melyek lehetővé teszik a készülék be- és kikapcsolását és a bemenetek váltását. Az Apple TV streaming box viszont jelenleg még korlátozott HomeKit támogatással rendelkezik.

Az iOS 12.2 egy újratervezett TV távvezérlő kezelőfelületet és egy új ikont tartalmaz az iPhone/iPad vezérlőközpontjában. Az új távvezérlő kezelőfelület lehetővé teszi az Apple TV és a kompatibilis TV-k vezérlését. Az iPhone/iPad lock screen felületén is megújult lejátszásvezérlők vannak.

Az iOS 12.2 tudja az „AirPlay multitasking” funkciót, ami „az AirPlay megszakítása nélkül teszi lehetővé más alkalmazások böngészését, valamint más rövid formátumú audio- és videofájlok lejátszását helyileg a készüléken”.

Az Apple TV tvOS 12.2-re és az iPhone/iPad készülékek iOS 12.2-re frissítését követően az utóbbiakon megkérhető Siri beszédfelismerő asszisztens, hogy tartalomszolgáltatásokról, mint az iTunes, az HBO és Netflix bizonyos filmet, TV műsort vagy sportközvetítést játsszon le a streaming médialejátszón.

Például megkérve Siri-t „Play Jason Bourne on Apple TV” bekapcsolja a TV-t (az Apple TV HDMI CEC révén), és elkezdi a lejátszást, ha a film megvan az iTunes médiatárban. Ha a film nincs meg az iTunes médiatárában, akkor egy olyan képernyőre ugrik, ami megmutatja, mely más szolgáltatáson – mint például a Netflix – érhető az el.

Ezt az úgynevezett „Siri-to-TV” funkciót jelenleg az csak Apple TV támogatja, de működik majd az LG, a Sony és a Vizio TV-in is. Ehhez az Apple szerint az AirPlay 2 és a HomeKit támogatásra van szükség, ami kizárja a Samsung TV-ket.

A Siri-to-TV funkciók jelenleg úgy tűnik csak azokban a régiókban működik, ahol az Apple TV műsorkalauz alkalmazás hivatalosan is megjelent. Ennek újratervezett változata májusban több mint 100 országban működik majd.

A tvOS 12.2 és az iOS 12.2 már most letölthető.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .