Onkyo TX-NR696: az új 7.2 csatornás AV vevőerősítő

Az Onkyo TX-NR696 hálózati AV vevőerősítő zajcsökkentést szolgáló megoldásokat, gyorsabb Wi-Fi–t biztosító rendszerchipet és 3D virtuális térhangzást kínál.


Az Onkyo TX-NR696 „THX Certified Select” referenciaszintű mozihangzást állíthat elő egy közepes méretű (maximum 60 m³) helyiségben, 3 – 3,5 m hallgatási távolságú hangsugárzókat meghajtva.

A TX-NR696 újdonsága a zajcsökkentése érdekében átdolgozott a HDMI áramköri kártya, az elválasztott hálózati kártya és a továbbfejlesztett „Dynamic Audio Amplification” végerősítés egy megerősített tápegységgel. Az új négymagos SoC rendszerchip a legkorszerűbb és leggyorsabb 802.11ac 2×2 MIMO Wi-Fi specifikációnak megfelelő kapcsolatra is képes és fejlesztettek a hálózati funkciókon is.

Az új AV vevőerősítő alkalmas a Dolby Atmos és DTS:X objektumalapú hangformátumok 5.2.2 csatornás reprodukálására, de többcsatornás hangélményt tud létrehozni a Dolby Surround és a DTS Neural:X 3D térhangzásra felkeverő algoritmusokkal kevesebb csatornából álló hangsávokból is. Külön a mennyezeti vagy arra irányított hangsugárzók nélkül a Dolby Atmos Height Virtualizer és DTS Virtual:X technológiákkal állíthatóak elő a magassági hangösszetevők.

A TX-NR696 „Next Generation Network Audio” platformja gyors és egyszerű elérést biztosít a kedvelt zenei szolgáltatások (Amazon Music, Spotify, Tidal, Deezer) és internetes rádiók (TuneIn) integrálásával, és mindezek vezeték-nélküli kapcsolaton át meg is oszthatóak a házon belül a Works with SONOS, a Chromecast built-in, az Airplay 2, a DTS Play-Fi vagy a FlareConnect platformok révén. Hangvezérlés is lehetséges, ha a vevőerősítőt egy Google Assistant kompatibilis hangszóróval együtt használjuk.

A zenei streaming szolgáltatások és különösen a hálózaton vagy USB-n át lejátszható különböző Hi-Res Audio formátumok hangminőségét a kiváló 384 kHz/32-bites D/A konverterek és a szabadalmaztatott VLSC nagyfrekvenciás zajeltávolító technológia garantálják. Újdonság a „Zone 2/Zone B” vonalkimenet saját D/A konverterrel. Ha a „Zone 2” mód aktív a kimenethez csatlakoztatott hangrendszeren ugyanabban vagy egy másik helyiségben egyidejűleg ugyanazt a (vagy más) digitális vagy analóg hangforrást lehet megszólaltatni. 5.2 csatornás hangrendszer mellett két végerősítőt egy másik szobában megszólaló hangsugárzópár meghajtására is fel elehet használni.

A TX-NR696 két HDMI kimenettel (Sub/Zone 2 és Main ARC-vel) és hat plusz egy előlapi HDMI bemenettel rendelkezik. Minden HDMI port HDCP 2.2 tartalom-védett és továbbíthatóak rajtuk keresztül a nagy dinamikatartományú HDR10 és Dolby Vision valamint HLG formátumú, akár BT.2020 színtérleírású legjobb minőségű 4K videojelek is.

Az Onkyo TX-NR696 fekete és ezüst házzal valamikor áprilisban kerül piacra, de ára még nem ismert.

Onkyo TX-NR696 kiemelt jellemzői:
 • 175 W/csat. (6Ω, 1 kHz, 1% THD, 1 csatornát meghajtva, IEC)
 • THX Certified Select, Dynamic Audio Amplification nagy-áramú diszkrét végfokok, fázistolás nélkül, 4Ω-os hangsugárzókhoz is
 • Works with Sonos, Chromecast Built-in, AirPlay 2, DTS Play-Fi, FlareConnect, Spotify, Amazon Music, TIDAL, Deezer, TuneIn
 • 5.2.2 csatornás Dolby Atmos és DTS:X támogatás
 • Dolby Atmos Height Virtualizer és DTS Virtual:X (későbbi firmware-frissítést követően)
 • HDMI Sub/Zone 2 kimenet második képmegjelenítőhöz
 • A 802.11ac (2×2 MIMO) Wi-Fi specifikációt támogató négymagos SoC
 • Zone 2/Zone B vonalkimenet/Front L/R előerősítő-kimenet D/A konverzióval digitális (HDMI/SPDIF) és analóg audió megosztásához vagy külső végfok csatlakoztatásához
 • Sztereo kijelölés mód front lejátszásból magassági csatornákba kapcsoláshoz
 • DSP alapú Vocal Enhancer a dialógus hallhatóságának javításához
 • Grafikus kezelőfelület képernyőn megjelenítve HDMI kimeneten média be- kimeneti adatokat megjelenítő funkcióval
 • HDMI csatlakozás 4K/60p, 4:4:4/24-bit, HDR10, Dolby Vision, HLG, BT.2020 jelátvitellel, HDCP 2.2 tartalomvédelemmel
 • AccuEQ akusztikai kalibrálás AccuReflex fázisbeállítással plafonra irányított hangsugárzókhoz
 • Egyérintéses hangerő-memória beállítások az egyes A/V bemenetetekhez

Az Onkyo TX-NR696 angol nyelvű adatlapja innen érhető el.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .