Sony VPL-HW45ES: a megújuló Full HD 3D házi-mozi vetítő (Frissítve)

1. Oldal

A Sony megújuló SXRD vetítési technológiájú Full HD 3D belépő házi-mozi projektora, a májustól kapható új VPL-HW45ES külsőre nem sokban tér majd el elődjétől, de fényereje .


A Sony két éve jelentette be VPL-HW40ES Full HD 3D belépő házi-mozi projektorát. Múlt szeptemberben az IFA 2015 kiállításon mutatkozott be és már kapható az új VPL-HW65ES, így nem meglepetés, hogy a belépő modell is megújul VPL-HW45ES típusmegjelöléssel.

Sony_VPL-HW40ES.jpg
Az új VPL-HW45ES az elődjétől külsőre, és az 1,6-szeres nagyításátfogású +/-71% függőleges és +/-25% vízszintes képeltolású manuális lencsét tekintve nem különbözik, de elektronikáját átdolgozták, és beleépítették az új 4K projektorokban is megtalálható technológiákat. Ezek egyike az a chipkészlet, amin a 2. generációs „Reality Creation” képrészlet gazdagító eljárás működik a korábbinál tisztább, fókuszáltabb részleteket és kevesebb háttérzajt tartalmazó képet produkálva. A „Motionflow” mozgásmegjelenítést javító eljárás is már a megújult lehetőségeket kínálja.

A VPL-HW45ES az optikai blokk és a jelfeldolgozás továbbfejlesztésének, valamint az új immár 6.000 órás élettartamú lámpának köszönhetően akár 1.800 lumen fényáramot produkálhat. Az SXRD panelek által biztosított magas kontrasztarányt „Contrast Enhancer” képadatokat optimalizáló eljárással lehet tovább fokozni. Magukat a paneleket a korábbiakhoz hasonlóan 0,1 képpont pontossággal akár külön zónákban lehet beállítani a tökéletes színkonvergencia elérése érdekében.

Az új projektorba már nem infravörös (IR), hanem jobb lefedettséget biztosító rádiófrekvenciás (RF) jeladót építenek a sztereoszkóp képmegjelenítéshez szükséges aktív 3D képzáró szemüvegek szinkronizálásához.

A gyorsabb jelfeldolgozásnak köszönhetően a többi új Sony házi-mozi projektorhoz hasonlóan a VPL-HW45ES jel-kép késleltetésén (Input lag) is sokat csökkentettek. Ez azt jelenti, hogy 1080/60p jellel ez kb. 5 képkocka (85 msec).

Sony VPL-HW45ES_csat.jpg
A VPL-HW45ES drágább társaitól eltérően hálózatról (IP) nem felügyelhető és kalibrálható, de van RS232C soros interfésze, IR (infravörös) érzékelőbemenete és USB porton át frissíthető a rendszerszoftvere.

A májusban már kapható VPL-HW45ES ára annyi lesz, mint az elődmodellé, vagyis Európában 2.199 € (kb. 690.000 Ft), idehaza a magasabb ÁFA miatt 800.000 Ft körüli áron lehet majd megvásárolni fekete és fehér változatban egyaránt.

Kapcsolódó linkek:

Sony VPL-VW5000ES: az 5.000 lumenes 4K csúcsvetítő (Frissítve)
Sony: három új házi-mozi vetítő mutatkozik be az IFA 2015-ön
Sony MPCL1: kész a zsebre rakható lézerprojektor
Sony: 4K lézer projektorok jönnek jövőre
Sony: jön a 4K rövid vetítési távolságú csúcsvetítő Európába is
Sony VPL-HW40ES: az új kedvező árú 3D házi-mozi vetítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .