Az ATV és HírTV adása a digitális földfelszíni televízió hálózaton

1. Oldal

Decemberben elindul kódolt, előfizetéses sugárzásban az ATV és a HírTV csatornáját tartalmazó csomag, mely az Antenna Digital szolgáltatás kínálatában lesz megtalálható Terra+ néven.


2008. december 3-án az Antenna Hungária Zrt., AGRO-TV-ATV Zrt. és a HírTV Zrt. nyilatkozatának aláírásával elindult a kódolt, előfizetéses sugárzásban az ATV és a HírTV SD formátumú – a csatornák kérése alapján kódolt – csatornáját tartalmazó csomag, mely az Antenna Digital szolgáltatás kínálatában lesz megtalálható Terra+ néven.

Az új szolgáltatás jobb kép- és hangminőséget, további új, a hagyományos televíziózás során nem elérhető szolgáltatási lehetőségeket nyújt előfizetői számára.
Terra_plusz.jpg
A kódolt adások vételéhez egy megfelelő állapotban lévő szélessávú tetőantennára, és egy Conax CAS7-es kártyaleolvasót tartalmazó DVB-T MPEG-4 HD dekóderre vagy ilyen tunert tartalmazó integrált televízióra van szükség. A partnerhálózatok kínálatában ezeket a kódolt adások vételére alkalmas készülékeket külön Terra+ matrica fogja jelölni a könnyebb megkülönböztetés érdekében. A készülék kódkártyával együtt kerül forgalomba, a kódkártya a szolgáltatás 1 évre szóló igénybevételét biztosítja.

A Terra+ matricával ellátott készülékek december közepétől lesznek elérhetők számos áruházlánc kínálatában, a kódkártya a következő év folyamán kerül majd önállóan kiskereskedelmi forgalomba. A kártya használata igen egyszerű, mindössze aktiválni kell a 06 40 20 10 20–as ügyfélszolgálati telefonszámon.

Mindez tehát azt jelenti, hogy bár az ATV és a HírTV része a hazai digitális földfelszíni televízió (DVB-T) sugárzásnak, de nem az előfizetési díj nélküli csatornákat tartalmazó MinDig TV szolgáltatásnak.

Kapcsolódó linkek:

Elindult a MinDig TV digitális földi televíziós szolgáltatás
Vevőkészülékek a MinDig TV DVB-T szolgáltatás vételéhez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .