Sharp: új Blu-ray lejátszó Karácsonyra

1. Oldal

A BD-HP21S, a Sharp új Blu-ray lejátszója tudja a BonusView (BD-Profil ver.1.1) funkciókat, és a Blu-ray lemezek 1080p/24Hz-es videojele mellett kiadja az azokon előforduló összes új hangformátum bitfolyamát is.
A Sharp új BD-HP21S BonusView (BD-Profile ver.1.1) Blu-ray lejátszója tehát kép a képben lejátsza a kommentár hang- és videosávokat az ilyet tartalmazó lemezenről, s ehhez a készülék hátuljába dugott USB memóriát is használ. Hálózati csatlakozás hiányában viszont a BD-Live (Profile 2.0) funkciókra nem alkalmas ez az új alapmodell.

Az új készülék talán legfigyelemreméltóbb tulajdonsága, hogy gyorsindítás üzemmódban a gyártó állítása szerint 10 másodperc alatt kész a behelyezett Blu-ray lemez lejátszásának elindítására. Ez a gyorsaság a jelenleg kapható Blu-ray lejátszók többségére ma még nem jellemző.

BD_HP21_S_SA.jpg
A BD-HP21S a Blu-ray lemezek másodpercenként 24 képkockás (24p) képjele mellett képes a szabványfelbontású DVD lemezeket lejátszani akár 1080p-re konvertálva, és elboldogul az audio CD lemezekkel valamint a CD-n tárolt JPEG képek megjelenítésével is (utóbbiakat CD-R/RW-re írt lemezekről is lejátssza).

A Blu-ray lemezeken előforduló Dolby Digital Plus és Dolby TrueHD hangformátumokat nemcsak bitfolyam formájában, de dekódolva, akár 7.1 csatornás PCM jelként is kiadja a lejátszó 1.3-as verziójú HDMI kimenetén. A DTS-HD High Resolution és Master Audio hangsávok esetén viszont vagy az eredeti bitfolyam, vagy a lekonvertált DTS magjel illetve az abból előállított 5.1 csatornás PCM jel nyerhető ki a lejátszóból.

A készülék HDMI csatlakozóján keresztül működik az AQUOS Link elnevezésű (HDMI-CEC) funkció, mely lehetővé teszi, hogy egy távirányítóval kezeljük a lejátszót és egy AQUOS LCD TV-t. A hátlapon van egy komponens (Y, Pb/Cb, Pr/Cr) és egy kompozit videokimenet, valamint egy analóg sztereo és egy optikai digitális audiokimenete is. Lejátszás közben a készülék 26W, készenlétben pedig csak 0,5W teljesítményt igényel.

A BD-HP21S 89.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron már megvásárolható.

Kapcsolódó linkek:

Sharp: a vékony és az óriás LCD TV-k megvehetőek
Sharp: új 100Hz-es képfrissítésű AQUOS LCD TV alapmodellek
Sharp: szuper vékony LCD TV és más újdonságok az IFA-n
Sharp: kapható a világ legnagyobb 274 centis LCD képernyője

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .