Vevőkészülékek a MinDig TV DVB-T szolgáltatás vételéhez

1. Oldal

A P-Sat Hungary Kft. (P-Sat) elsőként, négyéves együttműködési megállapodást kötött az Antenna Hungária Zrt. (AH)-vel a földi digitális vevő Set-top-box vevőkészülékek forgalmazására.
MinDig_TV.jpgA P-Sat már a tenderkészítés időszakában szándéknyilatkozatban jelezte az AH felé, hogy kész stratégiai partnerként a digitális földfelszíni szolgáltatás vevőberendezéseinek forgalmazásával hozzájárulni az új platform sikeréhez.

A digitális átállás befejezéséig, azaz 2012 közepéig szóló megállapodás szerint a P-Sat vállalja, hogy a tenderkiírás szerint az egész országban forgalmaz a MinDig TV szolgáltatás vételére alkalmas Set-top-box vevőket. Készülékei az alapos műszaki előkészítés után MinDigTV matricával ellátva kerülnek az üzletekbe, ezzel is biztosítva a vevők könnyebb tájékozódását.

A két cég közötti együttműködés a földfelszíni digitális átállásra vonatkozó kommunikációs tevékenységre is kiterjed. A P-Sat a legmagasabb fokozatú, „platinum” partnerként működik közre az AH által létrehozott Digitalizációs Szervezet tevékenységében, a lakossági minél hatékonyabb tájékoztatásában.

A P-Sat Hungary Kft. meghatározó szereplője a magyarországi set-top-box piacnak. A 100%-ban magyar tulajdonú cég a magyarországi DVB-T tesztek indulásától kezdve kiemelt figyelmet fordít az ennek vételére szolgáló készülékekre is.

A cég webáruházának kínálatában jelenleg egy olyan vevőkészülék található, mely alkalmas lesz a MinDigTV adásnak vételére.

optiboxhdcx_tera.jpg
A 39.900 Ft-ért megvásárolható Optibox HDCX Terrestrial valóban mindent tud, ami a DVB-T MPEG-4 HDTV vételhez szükséges, de korábban vásárolt példányainál egy rendszerszoftver-frissítést kell végrehajtani, hogy az a majdani AAC kódolású hang vételére is alkalmas legyen. Rövidesen kapható lesz a némileg egyszerűbb, kódolt adások vételéhez szükséges kártyahelyet nem tartalmazó változata is a vevőkészüléknek.

T1000_FRONT PHOTO.jpg
Még szintén nem szerepel a webáruház kínálatában, de napokon belül kapható lesz egy új típusú vevőkészülék is, az Optibox T1000 HDCX. Ez a modell is természetesen alkalmas a MinDigTV szolgáltatás vételére, ha arra van szükség USB-n keresztül lehet rendszerszoftverét frissíteni, elektronikus programkalauz (EPG) jelenik meg a képernyőn a csatornainformációhoz, könnyű és gyors használatot ígér, és minden csatlakozó megtalálható rajta, amire csak szükség lehet. Az új set-top-box ára is 39.900 Ft lesz.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: már csak 42 nap a hazai DVB-T szolgáltatás indulásáig
MinDig TV: a két országos kereskedelmi csatorna csatlakozna
Helikopteres antennarekonstrukció Budapesten
Aláírták a DVB-T és DAB hálózatok üzemeltetési szerződéseit
A hazai földfelszíni digitális televíziózás várható elterjedéséről
Év végére elindul a digitális földfelszíni műsorszórás Magyarországon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .