Új esély a SED TV-nek, de lehet már későn

1. Oldal

A Canon tiszta jogi helyzetben most újra nekiláthatna a Surface Conduction Electron Emitter Display (SED), azaz tér-emissziós képernyők és TV-k gyártásának, de most gazdaságossági okokból nem tartja azt ésszerűnek.
Canon_SED3.jpgA Surface Conduction Electron Emitter Display (SED), azaz tér-emissziós képernyők eddigi története, nem bővelkedik sikerekben. A szabadalomsértés ügyében legutóbb pert nyert Canon számára tiszta jogi helyzet alakult ki, miután a felperes Applied Nanotech úgy nyilatkozott a Financial Times-nak, hogy nem fellebbez az USA Legfelsőbb Bíróságánál. Douglas Baker a cég pénzügyi vezetője szerint: „Valószínűleg hiábavaló erőfeszítés lenne.”

A Canon most nekiláthat, hogy a képminőség tekintetében ígéretes SED technológiával versenyre kelljen az LCD, plazma és a jövendő ígéretének számító OLED képernyőkkel szemben. A 2006-ban bemutatott prototípus SED készülékekre még sokan emlékeznek, akik látták.

Tsuneji Uchida a Canon elnöke azt is elmondta a Financial Times-nak, hogy: „Ami a SED-et illeti, egy új gyártási eljáráson dolgozunk, mely a költségeket tekintve versenyképes a folyadékkristályos képernyőkével.” A japán gyártó a képernyőket természetes kiegészítőnek tekinti meglévő kamera, nyomtató és másoló üzletágai mellett.

De az elnök azt is nyilvánvalóvá tette, hogy nem fogják azonmód piacra vinni a SED-et, mert a televíziók árának esése miatt a tévégyártók profitkilátásai nem kedvezőek most. Uchida szerint „Ilyen időkben új display terméket nem mutatnak be, jórészt mert az emberek nevetnének rajta.”

Sajnos tény, hogy a SED számára három év elveszett, és lehet ezt az időt már nem is lehet behozni.

Kapcsolódó linkek:

SED: a Canon pert nyert és újra gyárthatna SED képernyőket
SED: a Canon saját technológia fejlesztésével tartja életben a reményt
SED: a Canon már inkább az OLED-ben lát fantáziát?
Mégsem lesz kapható a SED TV idén
Újra él a SED TV reménye
A bíróság elmarasztalta a Canon-t a SED ügyében (Frissítve)
Canon: SED TV gyártás csak 2010-től
A Canon kivásárolja a Toshibát a SED-ből, de így kérdéses a tömeggyártás
Toshiba: a SED HDTV nem lesz látható a CES 2007-en
SED panel az IFA-n zárt ajtók mögött

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .