Az AUO 165 centis OLED TV panelt fejlesztett ki

1. Oldal

A tajvani AU Optronics (AUO) az eddigi legnagyobb, 165 centis (65 hüvelyk) képátlójú OLED TV panel fejlesztésével kapcsolatos részleteket tett közzé egy múlt heti konferencián, de prototípust még nem mutatott be.

A Vancouverben lezajlott SID Display Week 2013 konferencián az AU Optronics (AUO) részleteket közölt az általa kifejlesztett új, 165 centis (65 hüvelyk) oxid TFT OLED panelről, amely a valaha készült legnagyobb OLED panel. Prototípus képernyőt ugyan még nem mutatott be a cég, de a közöltek alapján úgy tűnik, hogy már létező panelről van szó.

A képen az AUO egy 127 centis (50 inch) keskeny kávájú LCD modulja látható
A képen az AUO egy 127 centis (50 inch) keskeny kávájú LCD modulja látható


Az AUO elmondása szerint, a panel Full HD felbontású, és egy „fejlett” oxid TFT elektronikai vezérlőalaplapot használ. Az előállítása egy 6. generációs gyártósoron történt, amely a legnagyobb „Fine Metal Mask (FMM)” vákuumgőzöléses technológiát alkalmazza. A gyártó szerint az FMM technológiának köszönhetően a panel színkeveredéstől mentes kiválóan egységes képet produkál. Az AUO kifejlesztett egy új pixel kompenzációs meghajtási technológiát is, ami állítólag láthatóan javítja a TFT és az OLED működését. Az AUO jelentése szerint legújabb OLED paneljük – ahogy az elvárható – alacsony fogyasztású, képe kiváló minőségű, nagy kontrasztú, nagy fényerejű, gyors válaszidejű és tetszőleges nézőszögből élvezhető.

Az AUO számos TV márkának szállít jelenleg is Full HD és 4K Ultra HD LCD TV paneleket és megvilágítással egybeépített képernyőmodulokat, továbbá ismert, hogy partnerként együttműködött a Sony 142 centis (56 inch) 4K OLED paneljének előállításában. A tajvani cég tehát fontos szereplő lehet a jövő OLED TV piacán.

Kapcsolódó linkek:

Sony: a világ első és legnagyobb 4K OLED TV-je a CES-en
Az AUO 165 centis ultra HD IGZO TV paneltechnológiát kínál

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .