Sony: a világ első és legnagyobb 4K OLED TV-je a CES-en

1. Oldal

A CES 2013 látogatóit és a világot a Sony egy 142 centis (56 inch) Ultra HD (4K) felbontású OLED TV prototípussal igyekszik meggyőzni arról, hogy ismét komolyan dolgozik a technológián.


A CES 2013 kiállításon számos gyártó mutat be Ultra HD (4K) TV-t és néhányan nagyméretű OLED TV képernyőket is, de egyelőre csak a Sony kombinálta a kettőt, aminek eredménye a világ első és legnagyobb Ultra HD (4K) OLED TV-je.

Sony_4K_OLED_TV.jpg
A Sony és az AU Optronics által közösen kifejlesztett 3.840 x 2.160 pixeles, a koreai versenytársakénál picivel nagyobb, 142 centis (56 inch) OLED TV egyelőre csak prototípus. A Sony által „Super Top Emission” elnevezéssel illetett OLED technológiáról műszaki részletek még nem ismertek, de jellemzői az eddiginél is mélyebb fekete-szint, a magasabb kontraszt és a még kisebb energiafogyasztás.

A Sony Ultra HD (4K) OLED TV áráról és piaci megjelenéséről egyelőre nincsenek információk, az azonban, hogy a mindjárt kettőt is elhoztak belőlük a kiállításra, azt jelzi, hogy a koncepciós fázison már túl van a projekt. Kis malőr, hogy Hirai Kazuo a Sony elnök-vezérigazgatójának sajtótájékoztatóján, amikor be akarta mutatni a készüléket, röviddel azután hogy az megjelent a színpadon a kép váratlanul eltűnt a képernyőről és helyette egy „kékhalál” szerű interfész kép jelent meg. A kiállítási standon lévő készülék viszont a beszámolók szerint szemet gyönyörködtetően működik.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic és Sony OLED TV-k 2014-re?
OLED vagy inkább 4K TV?
OLED TV panelt gyártani 8-10-szer drágább az LCD-nél
Sony, Panasonic OLED partnerség: cél a 2013-as tömeggyártás
Két Sony OLED monitor professzionális célra
Sony: az első OLED TV decemberben kerül piacra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .