Az első LG 3D TV-k (Frissítve)

1. Oldal

Az LG hivatalosan is bejelentette első, rövidesen Európában is kapható 3D TV-it, amelyek a konkurensek készülékeihez hasonlóan képzáró szemüvegen át teljes HD felbontású sztereoszkópikus képet produkálnak, és lesz hozzájuk 3D Blu-ray lejátszó is.

Az LG számára is presztízskérdés, hogy versenytársaihoz hasonlóan mielőbb piacra lépjen 3D TV-jével. A mai napon hivatalosan is bejelentette első ilyen készülékét az LX9500 „Full LED” 3D TV-t.

A LED háttérvilágítást alkalmazó teljes 1080p HD felbontású LCD TV-k európai piacra szánt változataiba DVB-T/C kombinált vevőt építenek, integrált Bluetooth interfészen keresztül zenét és képeket képesek fogadni, DivX HD, MP3 és JPEF médiafájlokat tudnak lejátszani akár USB-n keresztül. A készülékek tartozékként kapható USB-s Wi-Fi adapter segítségével vezeték-nélküli hálózati (WLAN) csatlakozásra is képesek, DLNA kompatibilisek és „NetCast” elnevezéssel internetes tartalmak (YouTube, Picasa, AccuWeather) elérésére is alkalmasak. A készülékek energiatakarékos funkciókat is kínálnak.

LG_LE9500.jpg
Az LX9500 140 centis (55 inch) változatának háttérvilágítását 1200 darab szegmensenként szabályozható fényerejű LED adják, amelyekkel a gyártó a dinamikus kontrasztarányt 10 millió:1-re specifikálja. A „Dual XD Engine” képfeldolgozó és képjavító technológia, az „Intelligent Sensor II” képoptimalizálás, a „TruMotion 400Hz”-es interpolációs képfrissítés, a „24p Real Cinema” kadenciahelyes képmegjelenítés, a „Picture Wizard II” képbeállítás és az Isfccc kalibrálás mind a tökéletes képminőséget szolgálják. A karcsú INFINIA design révén a készülék, mindössze 22,3mm vastagságú, képernyőjének kerete pedig csupán 16mm. Az új TV támogatja a Multi Picture Format elnevezésű 3D kamerákkal készült képek közvetlen megjelenítését is.

A 140 centis (55 inch) és egy 119 centis (47 inch) LX9500 modellek várhatóan májusban már Európában is kaphatóak lesznek.

Egy további 3D készülék, a 47LX6500 LED Plus háttérvilágítást kínál, amelyre 8 millió:1 dinamikus kontrasztarányt specifikál a gyártó. Ez a készülék is alapvetően minden a drágább modellnél említett képminőséget javító technológiát tud, bár csak „TruMotion 200Hz” képfrissítést alkalmaznak benne.

Az LG 3D TV-i alkalmasak lesznek a 3D televíziós műsorok és a teljes HD felbontású Blu-ray 3D lejátszók sztereoszkópikus képének megjelenítésére. Ehhez persze szükség van az AG-S100 aktív képzáró szemüvegre is, amely USB csatlakozón át tölthető fel és 40 órán át folyamatosan működhet.

A két 3D TV mellé Blu-ray 3D lejátszót is kínál majd a gyártó BX580 típusjelzéssel, HDMI v1.4a kimenettel, Wi-Fi hálózati kapcsolattal, DLNA kompatibilitással, külső HDD-ről való médialejátszással, Gracenote adatbázis eléréssel.

Kapcsolódó linkek:

HDMI 1.4a: a választható 3D formátumok specifikációjával
LG 15EL9500: májustól kapható az OLED TV Európában
LG BD570: új Blu-ray lejátszó Wi-Fi hálózati kapcsolattal
Áprilisban indul Európa első 3D TV csatornája a Sky 3D
LG termékújdonságok a CES 2010-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .