Áprilisban indul Európa első 3D TV csatornája a Sky 3D

1. Oldal

Az első élő 3D TV közvetítés az Arsenal és a Manchester United angol bajnoki összecsapásáról viszont már január 31-én látható lesz 9 brit és ír pubban, amit hirtelen szemüvegessé váló futballrajongók százai élvezhetnek majd LG 3D LCD TV-ken.
A brit műholdas szolgáltató BSkyB nyáron tett ígéretének és mai bejelentésének megfelelően áprilisban elindítja Európa első 3D TV csatornáját, a Sky 3D-t. A rendszeres 3D műsorsugárzás megkezdésének végső előkészítéseként a társaság január 31-én vasárnap a világon elsőként elő 3D TV-s sportesemény nyilvános közvetítésével mutatja be az új szolgáltatást. Az Arsenal és a Manchester United közötti összecsapást 3D kamerákkal veszik képre és a Sky platformon át sugározzák az Egyesült-Királyság és Írország kiválasztott kocsmáiba, ahol az 500-700 főnyire becsült közönség a világon először lát majd élő Premier ligás mérkőzést 3D-ben.

sky_3D_kocsma.jpg
London négy, Manchester kettő, Cardiff, Edinburgh és Dublin egy-egy a tumultus elkerülése érdekében egyelőre meg nem nevezett pubját erre az alkalomra az LG 119 centis (47 inch) LD920 típusszámú „3D Ready” TV-ivel szerelik fel, amelyeket passzív 3D szemüveggel nézhetnek majd a futballrajongók. Ezeket a Sky 3D technológiájával teljesen kompatibilis készülékeket áprilisban már meg is lehet vásárolni az Egyesült-Királyságban és Írországban.

Ahogy a készülékgyártók 3D TV-i az év későbbi szakaszában megjelennek a piacon, a társaság elérhetővé teszi a Sky 3D-t minden Sky+ HD előfizető számára, így milliónyi nézőnek lesz lehetősége 3D tartalmakat, köztük filmeket, sportközvetítéseket, dokumentumfilmeket, szórakoztatóműsorokat és művészi produkciókat (például balett előadásokat) megtekinteni.

A Sky 3D az összes Sky+ HD dekóderrel vehető, és a szolgáltató drágább HD csomagjaira előfizetőknek kezdetben nem is kell a csatornáért többet fizetniük. A Sky 3D természetesen kompatibilis lesz a Sony, Samsung, LG és Panasonic 3D Ready TV készülékekkel is.

A Sky Sports 16 nagyfelbontású kamerát tartalmazó nyolc speciális 3D kameraszerelvénye veszik fel minden szögből a sztereoszkópikus képeket. A 3D közvetítést egy külön 3D produkciós csapat felügyeli egy erre a célra épített külső 3D közvetítő-kocsiból, amely a kamerapozíciók közötti élő képkeverés mellett lassításos visszajátszást és 3D grafikák használatát is lehetővé teszi.

A pubok közönségének természetesen viselniük kell a passzív polarizátoros szemüveget a 3D közvetítés élvezetéhez, de az eddig elvégzett tesztek alapján az emberek elég hamar megfeledkeznek róla, hogy rajtuk vannak ezek a látszerek, és ha csoportban egyáltalán nem aggódnak emiatt. Ennél bolondosabb dolgokat is hajlandóak viselni a kocsmában.

Kapcsolódó linkek:

A Sony és a FIFA bejelentése az első 3D focivébéről
A BSkyB jövőre elindítja Európai első 3D TV csatornáját
Probléma a 3D-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .