LG termékújdonságok a CES 2010-en

1. Oldal

Az LG többek között 1080p felbontású 3D Ready vetítőt, LED háttér-világítású LCD TV-ket, köztük 3D megjelenítésre alkalmas modelleket, néhány új plazma TV-t és CD-ket merevlemezre másoló Blu-ray lejátszót mutat be az idei CES-en.
Az LG által a CES-en bemutatott CF3D a gyártó szerint a világ első teljes 1080p HD felbontású egylencsés 3D Ready vetítője.

LG_CF3D.jpg
A CF3D maximum 2.500 ANSI lumen fényerejű és 7.000:1 (feltehetően natív) kontrasztarányú sztereoszkópikus képet állít elő kettős SXRD (LCOS) képmodulátoros optikai motorjával. A vetítő „TruMotion 120Hz” képfrissítést, beszédes elnevezésű „3D Auto Picture Calibration” technológiát, valamint ISF beállítási lehetőséget kínál. A gyártó által kiadott sajtóközlemény szerint a vetítőnek az USB csatlakozó mellett két 1.3-as HDMI bemenete van, ami valószínűleg elírás, mert 1080p felbontású 3D videojelet csak az 1.4-es verzión tud fogadni.

Las Vegasban több, az észak-amerikai piacra szánt LED háttérvilágítású LCD TV szériát is bejelentett az LG amelyek között ott vannak a cég első 140 és 119 centis (55 és 47 inch) 3D ready modelljei is. Infinia márkanév alatt a cég olyan modelleket is bemutatott, amelyek háza a „Full LED Slim” elnevezésű technológia révén csupán 23 mm.

LG_LE9500.jpg
A csúcsmodellek LED háttérvilágításának fényereje 240, a kevéssé szofisztikált szériáké 16 szegmenssel szabályozató. A csúcskészülékek THX minősítettek, és egy gombnyomásra előhívható a filmnézéshez optimalizált gamma, fényerő és színhőmérséklet beállítás, és van egy világos szobába való THX üzemmód is. A képfrissítés terén az LG már a 480Hz emlegetésénél tart, ami úgy tűnik a 240Hz-re növelt képváltási gyakoriság és a pásztázó háttérvilágítás kombinációjával áll elő.

Mindegyik LED-es LCD TV-jébe beépíti az LG a „NetCast Entertainment Access” és a „DivX TV” internetes tartalmakat elérő funkciókat, és egy kamerával kiegészítve nagyfelbontású Skype videotelefonként is használhatóak a készülékek. Hogy, az európai piacra készülő modellekbe mi marad ezekből, majd kiderül. A TV-k természetesen DLNA kompatibilisek, s így elérik a belső hálózati PC-n vagy szerveren tárolt médiafájlokat. A támogatott videfájlok között ott a DivX HD is.

Az LG néhány új 107 és 152 cm (42 és 60 inch) közötti képátlójú plazma TV modellt is bejelentett a CES-en, amelyek között szintén van „NetCast” funkciójú, és mindegyik DLNA kompatibilis.

A kiállításon szerepelt a cég EL9500 típusjelű Dél-Koreában már kapható 38 centis OLED TV-je is.

Az újonnan bejelentett TV-k többségéhez az LG opcionális „Wireless Media Hub” médiaközpontot is kínál. Ez a sejthetően WHDI vezeték-nélküli összeköttetésen át teljes 1080p HD jelet továbbít akár 30 méter távolságba, és persze szükségtelenné teszi, hogy kábelek sokaságát kelljen a TV képernyőjéhez csatlakoztatni.

LG-BD590.jpg
Az új LG BD-590 ugyan nem Blu-ray 3D lejátszó, de hálózati médialejátszóként igen sokat tud és 250GB-os merevlemezt is építenek bele, ami médiatárolóként vagy zenegépként is használható a CD-ket 20-szoros sebességgel felmásolva, a hozzájuk tartozó lemezborítókat és a számok címeinek listáját pedig a GraceNote „MusicID” online adatbázisból letöltve. Ez az első BD lejátszó, ami támogatja a GraceNote új „MusicID-Stream” rendszerét is, ami egy gombnyomásra elküldi a filmben felhangzó dalról fellelhető információkat.

A DLNA minősítésű LG BD-590 zenék, videók vagy digitális állóképek bitfolyamait is lejátssza az otthoni hálózathoz csatlakozó PC-ről vagy szerverről, illetve elérheti ezeket USB memóriakulcsról vagy csatlakoztatott merevlemezről. A „NetCast Entertainment Access” és a „DivX TV” révén a lejátszó a legkülönbözőbb internetes tartalomszolgáltatásokhoz fér hozzá akár a beépített Wi-Fi (802.11n) kapcsolaton keresztül is.

Kapcsolódó linkek:

Mi várható a 2010-es CES kiállításon?
OLED: 38 centis LG OLED TV novembertől Dél-Koreában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .