Az LG felvásárolta a DuPont OLED képernyőket nyomtató technológiáját

Az LG rövidesen tömeggyártásban állíthat elő OLED TV-ket a DuPont felvásárolt tintasugaras nyomtatási alaptechnológiáival csökkentve a termelési költségeket és javítva a képminőséget.


A DuPont bejelentése és a The Korea Times cikke szerint az LG vegyi és más alapanyagokkal foglalkozó részlege, az LG Chem megszerezte a DuPont tintasugaras nyomtatásban használatos oldható OLED technológiához kapcsolódó szellemi tulajdonjogait valamint az ilyen anyagok és eszközök előállítására szolgáló bizonyos berendezéseit is.

Az április 2-án Szöulban bejelentett megállapodás kapcsán a koreai médiának tett LG Chem nyilatkozatok szerint: „A felvásárlással minden oldható OLED anyaggal kapcsolatos technológiát biztosíthatunk. A DuPont korszerű ágazati technológiáit mintegy 20 éve fejleszti.” A cég továbbá azt várja, hogy a felvásárlással az „új generációs” OLED képernyők gyártása a következő öt évben elkezdődik.

Ma az OLED képernyőpanelek tömeggyártása során költséges vákuumgőzöléses eljárást alkalmaznak. Az oldható OLED anyagokkal a képernyőket tintasugaras nyomtatási módszerrel lehet tömegesen előállítani, ami gyorsabb, rugalmasabb és kevésbé költséges. Ráadásul az oldható OLED anyagok szélesebb színtartományt lehetővé téve javíthatják a képminőséget is. A jelenlegi OLED TV-k színei csak a DCI-P3 színtér reprodukálására korlátozódnak.

Az LG már jó ideje kutatja a nyomtatásos panelgyártásban az oldható OLED anyagok használatát, de a felvásárlással most mindez felgyorsulhat. Korábban a Samsung is invesztált a tintasugaras nyomtatásba, azt a Kateeva nevű céget finanszírozva, mely a DuPont partnere az OLED képernyők nyomtatással történő előállításában. Azt nem tudni, hogy a DuPont érintett technológiáinak LG általi felvásárlása miként érinti a versenytárs terveit.

A felvásárlás árát a felek nem közölték, de egyesek úgy vélik, hogy az akár több mint 200 milliárd koreai won (kb. 50 milliárd Ft) is lehet.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .