Pioneer VSX-LX504/VSX-LX304: új IMAX Enhanced AV vevőerősítők

A 9.2 csatornás Pioneer VSX-LX504 és VSX-LX304 a márka első IMAX Enhanced minősített AV vevőerősítői Dolby Atmos és DTS:X hangzást valamint vezeték-nélküli többszobás hangmegosztó platformok és streaming funkciók sorát kínálják.


Az új Pioneer VSX-LX504 és VSX-LX304 vevőerősítők kilenc Direct Energy végfokkal és akár két aktív mélynyomóval 7.2.2 vagy 5.2.4 hangsugárzó elrendezésen szólaltathatják meg a háromdimenziós fej fölüli összetevőket is tartalmazó objektumalapú Dolby Atmos és DTS:X hangteret. A végerősítők teljesítménye akár egy 2. és 3. zóna hangsugárzóira is átirányítható, de Zone 2/Zone B – a VSX-LX504 hátlapján még Zone 3 – vonalkimenetet is találunk, melyeken át bármelyik analóg vagy digitális bemenet jele nyerhető ki, vagy a fő kimenet (Zone A) jele küldhető el például egy vezeték-nélküli fejhallgatóra.

A VSX-LX504 és VSX-LX304 a Pioneer első AV vevőerősítői, melyek – egy későbbi frimware-frissítést követően – az IMAX Enhanced tanúsítvány követelményeit teljesítve adják vissza az otthoni környezethez digitális átdolgozott tartalmak hangját. Az erősítők IMAX módja a DTS: X audioformátum dekódolásának egy olyan változatát aktiválja, amelyet az IMAX Enhanced tartalmakon elérhető, IMAX mozikhoz kevert teljes dinamikájú hangélmény megfelelő reprodukálására optimalizálnak.

Mindkét modellben a Pioneer Advanced Multi-Channel Acoustic Calibration (MCACC) többcsatornás akusztikus kalibrálórendszere automatikusan állítja be a hangsugárzókhoz, azok elhelyezkedéséhez és a szobához a lehető legjobb hallgatási környezetet, csökkenti az állóhullámok hatását és összehangolja a mélynyomó fázisát a többi csatornában megszólaló hanggal. A Reflex Optimizer a Dolby Atmos képes hangsugárzók mennyezetre irányított és onnan visszaverődő hangjait tökéletesíti.

Az erősítőkkel elérhetőek a kedveltebb zenei szolgáltatások (Amazon Music, Pandora, Spotify, Tidal, Deezer) és internetes rádiók (TuneIn), és mindezek vezeték-nélküli kapcsolaton át meg is oszthatóak a házon belül. Mindezekhez olyan platformokat kínálnak, mint a Works with SONOS, a Chromecast built-in, az Airplay 2, a DTS Play-Fi vagy a FlareConnect. Egy kompatibilis okos hangszórót vagy displayt használva Google Assistant hangsegéd funkcióval bekapcsolhatóak a vevőerősítők és a megszólaló zene hangereje módosítható, leállítható vagy a szám átugorható.

A streaming szolgáltatások mellett hálózaton és USB-n át különböző Hi-Res Audio formátumok is lejátszhatóak, melyek hangminőségét a kiváló minőségű 384 kHz/32-bites D/A konverterek garantálják.

Az erősítők két HDMI kimenettel (Sub/Zone 2 és Main ARC-vel), és hat plusz egy előlapi HDMI bemenettel rendelkezik. Minden HDMI port HDCP 2.2 tartalom-védett és továbbíthatóak rajtuk keresztül a nagy dinamikatartományú HDR10 és Dolby Vision valamint HLG formátumú, akár BT.2020 színtérleírású legjobb minőségű 4K videojelek is.

A Pioneer VSX-LX304 áprilisban kerül piacra 799 € (kb. 256.000 Ft), a VSX-LX504 csak májusban 1.199 € (kb. 384.000 Ft) árakon.

Pioneer VSX-LX504 és VSX-LX304 főbb jellemzői:
 • 9 Direct Energy végfok
  VSX-LX504: 180W/csat. (8Ω, 1kHz, 1% THD, 1 csatornát hajtva)
  VSX-LX304: 170W/csat. (8Ω, 1kHz, 1% THD, 1 csatornát hajtva)
 • 7.2.2 / 5.2.4 csatornás térhangzás
 • IMAX Enhanced (későbbi firmware-frissítéssel)
 • Dolby Atmos, Dolby Surround felkeverés
 • DTS:X, DTS Neural:X felkeverés
 • Dolby Atmos Height Virtualizer (későbbi firmware-frissítéssel)
 • Advanced MCACC Auto Room Tuning Auto Phase Control Plus fázisillesztéssel, Subwoofer EQ-val és többpontos állóhullám-kontrollal
 • Reflex Optimizer fázisbeállítással plafonra irányított hangsugárzókhoz
 • 6+1 előlapi be- és 2 kimeneti HDMI csatlakozás HDCP 2.2-vel Ultra HD 4K/60Hz jelátvitellel, Dolby Vision, HDR10, HLG és BT.2020 széles színtartomány támogatásával
 • Ultra HD (1080p -> 4K) felskálázás
 • Bluetooth és Wi-Fi kapcsolat
 • Works with Sonos, Chromecast Built-in, AirPlay 2, DTS Play-Fi, FlareConnect
 • Amazon Music, Spotify, TIDAL és Deezer zenei streaming szolgáltatások elérése, TuneIn Internet rádiók
 • Hi-Res Audio fájlok lejátszása USB/hálózaton át:
  192 kHz/24-bites ALAC, AIFF, FLAC, WAV, 2,8/5,6MHz/11,2MHz-es DSD és Dolby TrueHD (USB-n át)
 • Együttműködés a Google Assistant beszédhangvezérléssel
 • Erősített 2./3. zóna külön D/A konverterrel és 2./B zóna vonalkimenet
  VSX-LX504: 11.2 csatornás előerősítő kimenet/3. zóna vonalkimenet

Az alábbi linkeken érhetőek el az új Pioneer AV vevőerősítők angol nyelvű adatlapjai:
Pioneer VSX-LX504 adatlap
Pioneer VSX-LX304 adatlap

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .