Az Onkyo moduláris felépítésű TX-NR1000E nyárra várható

1. Oldal

Aki szeretné megvenni az Onkyo Net-Tune és HDMI be- ill. kimenetekkel, THX Ultra2 minősítéssel rendelkező TX-NR1000E csúcs AV erősítőjét, az kezdhet rá gyűjteni, mert június végére várhatóan már kapható lesz nálunk is.
TX-NR1000 HDMI kártya


Az Onkyo ebben a modelljében a professzionális kissorozatú készülékek illetve a PC-k mintájára bedugható un. plug-in audió és videó jelfeldolgozó kártyákból állítja össze az AV vevőerősítőt. A kívánt funkció illetve annak bővítése a megfelelő kártya megfelelő nyílásba történő behelyezésével igen egyszerű módon végezhető el. Ezáltal a készülék megbízhatósága és szervizelhetősége is sokkal egyszerűbb, mivel meghibásodás esetén nem kell az egész erősítőt kicserélni, elég csak a hibás panelt.

A bővíthetőségnek ezzel az egyszerű és költség-hatékony megoldásával az Onkyo sikeresen hosszabbíthatja meg a TX-NR1000 „élettartamát”. A gyártó már idén őszre új modulokat ígér.


ONKYO TX-NR1000
Az erősítő többi tulajdonsága is sokatmondó. A THX Ultra2 minősítésű hang, a Net-Tune bemenet és szinte az összes ismert analóg és digitális audio- és videojel fogadásának képessége bizony ma még nem sok más versenytársra jellemző. A DVD-Audio/SACD nagyfelbontású digitális sokcsatornás adatkommunikációt szolgáló i.LINK és a két HDMI csatlakozók – mely utóbbi a DVI interfésszel lefelé kompatíbilis digitális videó adatok továbbítására is szolgál – még igazi kuriózumnak számítanak.

Természetesen a ma még elterjedtebb analóg és digitális csatlakozók is megtalálhatók a TX-NR1000-n. Optikai és koaxiális digitális audio be- és kimenetek éppúgy mint analóg videó YUV, S-Video és kompozit videó aljzatok, mely utóbbi kettő bemenőjeleit a készülék komponens (YUV) jellé konvertálja. Akik meglévő analóg hanglemezeiket is szeretné meghallgatni, találnak Phono bemenetet is.

A 7-csatornás végfokozat, csatornánként 150W teljesítményt (8 Ohm-os terhelő impedanciánál) biztosít. A kimeneti fokozatok az Onkyo WRAT technológiájának köszönhetően 5 Hz és 100 kHz közötti sávszélességen adják le ezt a jelentős jelszintet, ami indokolt is napjaink nagy frekvencia-átvitelű hangformátumai a DVD-Audio és SACD korrekt megszólaltatásához.

TX-NR1000 hátlap
Az összes ma használatos surround dekódolási eljárás részeként a Dolby Pro Logic IIx is beépült már a TX-NR1000-ba és természetesen minden csatornán 192kHz/24-bites a D/A átalakítás. Az Onkyo ígérete szerint a készülék minden részletét a rendkívüli minőségre ügyelve építik meg.

Ethernet csatlakozó (TCP/IP) révén csatlakozik az Onkyo a számítógépek hálózati világához. A cég Net-Tune technológiájával a készülék hálózati PC-n tárolt MP3 és WMA fájlformátumú zenéket is képes fogadni. A hálózati csatlakozáson keresztül Internet rádiók adása is meghallgatható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .